2. påskedag vises filmen om hans brennende engasjement for andre på NRK2.

– Min intensjon med å stille opp i filmen er å få fram de store menneskelige skadevirkningene både rusmisbrukerne og de pårørende opplever. Jeg ønsker å gi signal til alle utslitte foreldre, som er i ferd med å bukke under av barnas rusmisbruk, om at det er mulig å komme seg videre. I stedet for tabletter, brukte jeg positive ting som trening og korsang for å ta tak i livet mitt igjen.

Det forteller ålesunderen Frode Tafjord om dokumentaren «En rose under snøen», som skildrer hans og familiens sorgprosess etter at datteren Camilla døde av overdose.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

Håper på engasjement

Filmen, som er laget av Øystein Skarsbø fra Vatne, viser Tafjords sterke engasjement for forebyggende rusarbeid.  Det førte blant annet til opprettelsen av Camilla Tafjords Stiftelse.

Nå er både Frode Tafjord og filmskaperen glade for at «En rose under snøen» vises på riksdekkende TV.

– Jeg håper filmen får den oppmerksomheten den fortjener, for temaet som tas opp er viktig.

Ikke minst håper jeg filmen bidrar til at folk engasjere seg i samfunnet rundt seg, med blant annet å informere om farene med rus, sier Skarsbø.

– Håpet er at ringvirkningene av filmen er at flere bryr seg, legger filmskaperen til.

Robert Post har laget musikken i filmen.

Frode Tafjords sorgprosess, etter at datteren Camilla døde av overdose, skildres i filmen «En rose under snøen». Foto: Morten Hjertø