Etter to år som solist synes Amalie Hove det var på tide å oppgradere til band.

- Jeg har gått videre to ganger som solist, men siden jeg begynte i band for ikke så lenge siden, så fikk jeg med meg resten av gjengen på UKM også, sier Amalie som kommer fra Stordal.

Og det angrer hun ikke på. For sammen med Andreas Vidhammer (trommer), Tor Egil Sjøholt (bass) og Trygve Walbø (gitar), alle fra Ørskog, lagde hun et heidundrende liv med sin funkrock-opptreden av låta «Locked Out of Heaven».

Se stor bildeserie fra UKM her

- Målet var fylkesfinalen, men når vi først har kommet hit, er det klart vi gir alt for å komme enda lenger.

Hardtrening

I forkant av UKM har bandet som kaller seg Safehouse lagt inn ekstra øvinger. Kanskje er det noe i uttrykket om at flaks kun er et resultat av hardt arbeid og gode forberedelser.

- Vi ønsker å være så godt forberedt som mulig for å prestere bra på scena. Man får ikke noe gratis, mener Amalie.

Folkemusikk

I haugen av popartister og rockevokalist Amalie, dukket det opp ei lita jente som tok salen med storm med fela si. 12 år gamle Solveig Eide Grønningsæter har ei interesse som ikke alle andre på hennes alder har.

Les også: – Det er ekstremt følsomt å synge om dette

- Folkemusikk har interessert meg i mange år. Det begynte nok med at mange i familien min spiller denne type musikk. Jeg ble inspirert til å prøve det ut og ble hekta med en gang, forteller jenta fra Norddal.

Hun har mestret instrumentet i hele fem år og har ikke tenkt å stoppe med det første.

- Man kan få musikken til å bli skikkelig tøff, faktisk. Det gjelder bare å få de rette tonene i riktig kombinasjon og sånt, forklarer hun.

Alle UKM-konsertane ble vist live her