Det er ikke alle 12-åringer som klarer å rocke scena. Men det gjorde Pink Floyd-inspirerte Tord Johan Teige Juul fra Sula.

– Det er rock and roll som er tingen. Det hele startet med Beatles, før jeg ble skikkelig fan av Hendrix og Pink Floyd. Under opptreden her på UKM hadde jeg skikkelig god driv og følte meg på topp, sier den selvsikre gutten.

Johnny B. Goode

Han framførte sin egen versjon av låten Johnny B. Goode til stående applaus i salen. Med både sang, gitar og munnspill var det vanskelig å ikke la seg sjarmere.

La seg halv fem om natta

Kalenderen til den unge gutten er for tiden svært fullpakket. Lørdag ettermiddag deltok han nemlig i den gjeve talentkonkurranse Norske Talenter.

– Jeg gikk videre fra 2. audition, sier Tord Johan kry.

Noe feiring ble det imidlertid ikke tid til. Allerede søndag formiddag skulle den ferske musikeren nemlig stå på scena igjen. Denne gangen i Herøy kulturhus under UKM.

– Jeg reiste hele natta og kom ikke hjem før halv fem. Da rakk jeg så vidt å sove noen timer før jeg måtte stå opp igjen for å reise til Fosnavågen, forteller han energisk. Det er i alle fall umulig å se at gutten lider av søvnmangel.

Se stor bildeserie fra UKM herLes også: – Det er ekstremt følsomt å synge om dette

Har eget band

Selv om Tord Johan bare er 12 år har han allerede startet opp sitt eget band sammen med noen eldre kompiser.

– Akkurat nå for tiden øver vi ikke så veldig mye sammen siden jeg har det så travelt med skole, reiser og mye mer. Men vi skal ta oss en prat nå når ting roer seg litt for å avtale mer regelmessige øvinger, sier veslevoksne Tord.

Fram mot UKM og Norske Talenter har han for det meste spilt og sunget på egenhånd.

Satser

Det var avisa som ga Tord Johan den gode nyheten om at han var videre fra lokalmønstinga på Sula til fylkesmønstringa i Herøy.

– Det var ganske sykt å lese det der. Jeg hopper i taket av glede, hevder han.

– Er målet å komme helt til UKM-festivalen hvor de beste i landet samles?

– Det hadde vært noe det, ja. Men men, jeg er jo med i Norske Talenter da. Så sånn sett gjør det ikke så mye om jeg ikke går videre i UKM.

Planen til Tord Johan er å komme så langt som mulig i Norske Talenter.

– Jeg skal satse på å gjøre det bra der, men konkurransen er hard.