Det sier Andreas Jemtegård (15). Valldalingen har brukt helga i Herøy til å få nye bekjentskaper.

– UKM er en unik plass for å få nye venner. I motsetning til mange andre er jeg ikke her for å konkurrere, men for å bli kjent med nye mennesker, forteller han.

Se opptak av konsertene under

Tre fine frøkner

Og venner har han fått. Rundt et tegnebord sitter han sammen med tre jenter og lar fantasien løpe løpsk i haugen av tegninger og kladder.

– Vi har tegnet veldig mye i løpet av helga, sier de.

3D

Andreas imponerte dommerne i Norddal kommune med sitt tredimensjonale papirskip. Dermed kom han videre til fylkesmønstringa.

– Skipet er laget av papir som jeg har limt sammen, nærmest som et puslespill. Det er en blanding av et vikingskip og et vanlig skip, inspirert av spillet «Lengend Og Zelda». Det er et lite eventyr hvor man reiser rundt i verden i dette skipet. Jeg ble så fascinert av hvor åpnet det var på havet når jeg spilte, så jeg bestemte meg for å lage en figur, sier han.

Andreas har allerede en liten samling av tredimensjonale papirfigurer, og tar seg god tid når han lager dem. Skipet han deltar med på UKM har tatt ham hele to måneder å sette sammen.

Se stor bildeserie fra UKM her

Sunnmørspostens papirutgave mandag kommer med stor sak fra fylkesmønstringa i Herøy.

Se opptak av konsertene:Forestilling 1 (fredag)Forestilling 2 (lørdag)Forestilling 3Forestilling 4Forestilling 5 (søndag)Forestilling 6Video: Thomas Tarberg, Dina Løvøy, Kari Hatløy, Carl-Henrik Moltumyr (vidoeguppa i fritidsklubben i Herøy kommmune). I tillegg: Asgeir Hustavik, Martin Giskegjerde, Mateo Røssevold, Adrian Dalen (nettredaksjonen i UKM).