Den daglige lederen av Norske konsertarrangører er full av lovord om det Momentium har fått til på kulturfronten i Ålesund.

I konkurranse med seks andre søkere, deriblant Oslo, Tromsø, Fredrikstad og Drammen, er Momentium valgt ut til å være vertskap for Arrangørkonferansen 2015, helgen 16.–18. oktober.

Da samles et stort antall deltakere samles til faglig og sosialt treff i Ålesund.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Konferansen er en viktig møteplass for norske konsertarrangører. I fjor ble konferansen holdt i Alta. Det ble en fulltegnet braksuksess med over 200 deltakere, forteller Normann.

Hun tror interessen ikke blir mindre, når Ålesund blir møtested, med Momentium som lokalt vertskap.

Godt rykte

Med de tre store festivalene Sommerfesten på Giske, Jugendfest og Ålesund Live, har Momentium seg bemerket på konsert- og festivalkartet.

I tillegg har de eget studio og eventplass på Giske, samt at de driver «Musikkprisen».

– Gutta bak Momentium har vist seg svært dyktige og profesjonelle. De har bygget stein på stein, vist edruelighet og fått stor troverdighet. De har et svært godt rykte på seg innenfor bransjen.

– Når de i tillegg har startet opp byens første klubbscene med helårsdrift, Terminalen, så mente vi at det var riktig og naturlig å legge konferansen til Ålesund i år, sier Normann.

Terminalen-åpning: – E´kje det kjekt, då?Les også: Artistene fullroser Jugendfest

Fra kjøkkenfabrikk til kraftsenter for kultur (krever abonnement)

Hun har ikke vært i Ålesund og kjenner ikke til byens tidligere omdømme som konsertby.

– Men alt det Momentium har fått til er helt unikt, og betyr utvilsomt mye både for byen og regionen. Det er viktig og inspirerende for andre at dyktige lokale aktører lykkes i et marked som er ganske tøft, sier Normann.

– Tillitserklæring

– Dette er utrolig kjekt, rett og slett, sier Lars Berg Giskeødegård, gründer i Momentium.

– Dette er en tillitserklæring for oss, og viser at arrangør-Norge har fått opp øynene for Ålesund, sier han.

Les flere kulturnyheter på smp.no

– Når vi skal arrangere for arrangører, så legges lista ganske høgt. Det vil bli program for deltakerne både på Giske og i Ålesund, sier han.

Line Endresen Normann i Norske Konsertarrangører. – Vi gleder oss veldig til å komme til Ålesund, sier hun. Foto: Pressefoto