Styret i AS Regionteatret i Møre og Romsdal har ansatt Cecilie Lundsholt som ny leder av Barneteatret Vårt, går det fram av ei pressemelding fra Teatret Vårt.

- Etter to intervjurunder og en enstemmig innstilling fra ansettelsesutvalget ser styret nå med spenning på videreutviklingen av teater for barn og unge i Møre og Romsdal, heter det.

Les også: Mørkeset søker igjen

Les også: Barneteatret Vårt kan få ny kunstnerisk leder

11 søkere

Etter at den første åremålsperioden på fire år ble forlenget med et ekstra år ble stillingen som kunstnerisk leder for Barneteatret Vårt utlyst. Mørkeset var da blant søkerne.

- Det ble i arbeidet med utlysningen lagt vekt på at Barneteatret Vårt nå går inn i en ny fase, og at man med utgangspunkt i den solide grunnmuren som er bygd søker å skape en videreutvikling med fokus på økt aktivitet, workshopaktiviteter, gjestespillordning og deltakelse i det europeiske samarbeid Platform SHIFT+, heter det.

Stillingen ble utlyst i februar og etter søknadsfrist 10. mars var det kommet inn 11 søknader.

- Det var en sterk faglig søkermasse med flere nasjonale og også europeiske søkere, noe som virker bekreftende på det kvalitetsstemplet Barneteatret Vårt har opparbeidet seg.

- Stor faglig bredde og flott idérikdom

Om Lundsholt heter det følgende:

- Cecilie Lundsholt har en stor faglig bredde og en flott idérikdom. Hun viser også fra sin erfaring stor evne til å gjennomføre sine ideer både som dramatiker, instruktør, skuespiller, produsent. Hun bringer med seg et sterkt nettverk både nasjonalt og internasjonalt, og har erfaring med barne- og ungdomsteater, samt samarbeid med Den kulturelle skolesekken. Hennes tidligere teaterproduksjon viser en sterk forankring i troen på den gode fortellingen og bokdramatiseringer. I tillegg til Barneteatret Vårt sine egne produksjoner har Cecilie ambisjon om å få til flere samproduksjoner med andre teatre eller frie grupper og hun har ideer til utvikling av interaktive forestillinger og workshopformater. Dette vil skape et høyere aktivitetsnivå og en enda sterkere posisjon for Barneteatret Vårt regionalt og nasjonalt så vel som internasjonalt. Med en klar visjon for hvordan Barneteatret Vårt kan utvikles videre, en tydelig strategi og stor gjennomføringsvilje kan vi glede oss til den videre utviklingen av teater for barn og ungdom i Møre og Romsdal.

Cecilie Lundsholt er født i 1981 og kommer opprinnelig fra Gjøvik. Hun er utdannet ved skuespillerlinjen på Rose Bruford College i London og har videreutdanning fra Västanå Teater i Sverige.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook