Det sier Knut Fylling (Frp) som en kommentar til Sunnmørspostens sak onsdag, der aktører i utebransjen i Ålesund reagerer på at Terminalen Byscene ikke bare er en kulturscene, men også bar og utested, og dermed en stor konkurrent for bransjen. De mener den økonomiske støtten Terminalen har fått er konkurransevridende.

I tillegg til å være politiker, er Fylling barsjef ved utestedet Anno. Han hilser konkurranse fra Terminalen velkommen.

– Konkurranse krever mer av alle, men det er bra. Jeg tror at man drar vekselvirkninger av hverandre. Et nytt tilskudd vil føre flere folk til byen totalt sett.

LES OGSÅ: TERMINALEN STØVSUGER MARKEDET

Lovsang

Som politiker sitter Fylling i Helse- og velferdskomiteen og er leder i Kontrollutvalget for skjenkesaker. Han sier dette om da skjenkesøknaden til Terminalen ble behandlet:

– Det var spesielt. Plutselig var det lovsang fra flere som vanligvis er skeptiske.

At Terminalen dermed har fått politisk spesialbehandling avviser Fylling.

– Det er tydelig at mange, også politikere, er positive til Momentium, men de får ikke spesialbehandling av den grunn.

Tenker stort

Politisk motstander, Sindre Nakken (Ap) deler Fyllings syn i denne saken. Han sitter i Komité for byutvikling og miljø, og er dessuten medlem av Bygge- og delesaksutvalget, som behandler byggesaker.

– Terminalen har ikke fått spesialbehandling, men at gutta i Momentium er omgitt av positivitet, også fra politisk hold, er jeg enig i. Nakken mener aktørene i Momentium representerer en ny grad av profesjonalisering innen kultursektoren.

– De tør å tenke stort, med risiko, men får til det de gjør.

På kartet

Dette mener også Knut Anders Oskarson (H), leder av Komité for kultur og oppvekst.

– Momentium har en annen profesjonaliseringsgrad enn vi så på kulturfeltet for noen år tilbake.

Oskarson bekrefter at velviljen til Momentium er stor.

– De er aktører som gjennom mange år har vist at de klarer å få til noe. Gjennom en rekke angementer har de dessuten bidratt til å sette Ålesund på kartet. Dette gir politisk velvilje, men ikke spesialbehandling.