Spillejobben er nemlig på andre siden Atlanteren og reisen dit ble for dyr for ålesundsbandet.

- Vi er familiefolk med økonomiske forpliktelser, så vi kan ikke bare blåse av alle sparepengene på bandet, sier Rune Nordheim, og legger til:

- Det er synd, for å slå an i USA er selvsagt en drøm for oss. Ved å reise dit hadde vi kommet ett skritt nærmere den drømmen. Siden vi ikke er så kjente hadde vi kun fått betaling nok til å dekke kost og losji og knapt nok det, sier Nordheim.

Det var bandet The Velostacks som inviterte Long Lasting Train (LLT) til USA. De ville ha med LLT på en turné i seks byer i Texas, samt tre spillejobber i New York og New Jersey.

Vanskelig

Nordheim mener det er ekstra vanskelig for undergrunnsband å motta støtte.

- Hvis man lager musikk i vår sjanger må man ha økonomiske muskler selv, ellers kommer man ingen vei. Vi har søkt om penger, fra offentlige Bandorg, men fikk avslag.

Nå har LLT levert søknad til Stiftelsen Kjell Holm.

- Vi håper selvsagt at vi får, men blir overasket om det skjer.

Norge og Sverige

Enn så lenge trøster bandet seg med at spillejobbene her hjemme strømmer på. Lørdag har bandet konsert i Oslo sammen med et annet ålesundsband, Ahead of the Curve. Sistnevnte er en av finalistene til Musikkprisen, som arrangeres av Momentium. LLT var også en av deltakerne i Musikkprisen, men gikk ut i forrige runde.

- Det blir konserter i flere norske byer framover og i løpet av sommeren drar vi også til Sverige.

I Ålesund spiller bandet på Vega i begynnelsen av juni.

- Da blir det release på vår andre EP. Nå har vi nettopp gitt ut en dobbel singel, "Out of Jail" og "Recovery Rocks", forteller Nordheim.

Drar neste år

Positivt for bandet er det også at invitasjonen fra USA står ved lag til neste år.

- Til den tid skal vi klare å skrape sammen penger.