– Før i tida kunne man jo reise på lange turneer i ett strekk, men det har jo forandret seg radikalt. Det er jo så vidt artister som Åge og Sambandet klarer det nå, sier Rune Rønvik.

Opprinnelig fra Norland har han holdt godt på den nordnorske dialekta si, men Rønvik har vært ålesunder siden 1995. Musikken førte han til byen, og i byen fant han kjærligheten.

– Nå har jeg vært her så lenge at jeg snart føler jeg er herfra, smiler Rønvik.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Både òg

Han mener at musikkbransjen var både bedre og verre før.

– Jeg tenker ikke tilbake og er bitter på hvordan det har blitt, jeg er glad for å ha fått muligheten til å jobbe gjennom epokene, sier Rønvik og utdyper:

– Det er mye lettere tilkomst nå om dagen. Alle er en stjerne. Før var det mer attraktivt å få platekontrakt. Men det vil ikke si at nivået har blitt noe dårligere. Jeg blir ofte slått i bakken av alle de flinke musikerne her i byen, sier Rønvik.

Den aktive musikeren spiller fast i bandet Full Tilt. I tillegg jobber han sammen med en annen musiker om det irske duokonseptet East of Ireland. Røvik skriver også egen musikk, er også musiker i forskjellige andre band når det trengs, trubadur, gitarlærer på musikkskolen i Ålesund og har siden 1999 drevet Skarbøvik musikkverksted.

Himmelblå

På Scena i dag spiller han tre av sine egne låter, «Horizon», «Be there» og Drowning».

– Musikken min er som en blanding av country- og folkerock. Jeg skriver ofte sanger om håp og drømmer og om å finne den rette løsningen på livets mysterier.

I 2005 ga han ut en soloutgivelse. Herfra ble sangen «Hello» plukka ut til å være med i den populære NRK-serien Himmelblå.

– Da var jeg innmari stolt og følte meg verdsatt som låtskriver. Det ga en veldig boost og glede til å fortsette, forteller Rønvik.

Tidligere artister på Scena:

Therese Fylling

Eirik Sognnes

Lillian Iversen Trio

Kristian Haugen

Emilia Myllymäki

Amanda Tenfjord

Even Sævik

Von Dess og Taretausene

Adam Cliff

Maria Holstad

Skóg

Astrid Overaa

Møremusikarane - Fjord & Fjell

Lena Nymark

Jonas Volle Åkre

Ketil Strand

Eim

Elin Sofye Rabbevåg

Ingrid Johanne Fylling Nupen

Robert Post

Stig Ulv

Liv Håker