– Det handler fortsatt om ferie og ferievaner, et naturlig tema for et sommershow. Men vi stiller med helt nytt stoff, forteller Henrik Overaa Bjørnson, hanen i kurven når Teaterfabrikken åpner dørene for de showlystne.

Egen barndom

Fjorårets forestilling «Vi skal ingensteds» handlet mye om stressende sydenferier og ambisiøse planer om eksotiske langturer. Og konkluderte med at borte bra, men hjemme best.

Noen lovprisning av glamorøse langturer blir det heller ikke i år.

– Nå er jo faktisk kortreist mat og ferie veldig i tida. Andelen norske turister i Norge øker, nå skal man sjekke ut sitt eget land.

– Noe min familie for så vidt alltid har gjort, sier Overaa Bjørnson, som drar noen minner fra egen barndom da feriemålene var Nøtterøy og Sverige. I andre innslag møter vi Inas Margot, som har vært på ferie i Stavanger, mens en campingfar forteller om sine kortreisterfaringer.

Mer Fride

I år har de hatt bedre tid og har skrevet alle tekstene selv, så nær som to.

Egenskrevet musikk er også med.

– Vi er så heldige at vi har fått med oss Fride Nøstdahl Hjelle i år også. Hun er en dyktig ung musiker, som får en større rolle i showet i år. I fjor var vi nemlig ikke klar over at dama, i tillegg til å spille tangenter og lage musikk, er kjempegod til å synge. Det oppdaga vi først to uker før showet, sier Overaa Bjørnson.

Ekstraforestillinger

I år satser de på hele 14 forestillinger fordelt utover sommeren.

– I fjor tok vi sjansen på å sette opp åtte. Det endte med to ekstra show og bortimot 1.500 publikummere. Så i år gønner vi på med enda fire til. – Det at vi er ulike i alder gjør at vi trekker ulike publikumsgrupper, og dermed får med oss flere, mener Overaa Bjørnson, som satte stor pris på å se sine gamle medelever i salen under fjorårets show.

Showet spilles blant annet under Tall Ships Race.

– Da går vi på scenen litt tidligere, sånn at folk får med seg det som skjer ute i byen seinere på kvelden, forteller Overaa Bjørnson.

Musiker Fride Nøstdahl Hjelle får eget sangnummer under årets show. Nå rydder 18-åringen plass til øving midt i eksamens-innspurten. Foto: Nils Harald Ånstad