Festivalgründerne Lars Berg og Ante Giskeødegård er godt fornøyde med gjennomføringen av årets festival. Spesielt er de glade for at så mange tok turen til Giske - selv om det også har bydd på visse utfordringer.

- Totalt har det vært rundt 15.000 innom. Det ble mye folk og litt utfordringer med trafikken. Tunnelen er for trang, og det får vi ikke gjort noe med, sier Lars Berg Giskeødegård.

De beklager til dem som måtte vente lenge for å komme seg til festivalområdet.

- Bussjåførene og alle har kjørt i ett og jobbet på spreng for å få alle fram, sier Lars.

Høydepunkt

Alt i alt er de storfornøyde med gjennomføringen så langt. Mens høydepunktet for mange ungjenter og barnefamilier nok var Isac Elliot, har det stått nok av andre på programmet. Festivalsjefene lister opp sine høydepunkt:

Aurora Aksnes, den nye og for mange ukjente artisten, har blitt hyllet av Katy Perry og kritikere i Norge.

- Lissie og Taretausene var også et høydepunkt, en veldig fin blanding mellom lokalt og internasjonalt, sier Ante Giskeødegård.

- Nå er det bare å ta ut de siste kreftene og stå på løpet ut, sier de.

Kvelden avsluttes med blant annet Oslo Ess og OnklP på programmet. På festivalområdet har barnefamiliene sakte men sikkert tatt kvelden.

Festivalgrunderne Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård er godt fornøgde med årets Sommerfest. Her fra Midtsommerjazz i fjor. Arkivfoto: Eskild Flydal