– Det er mennesker som inspirerer mest. Om det er noen jeg har sett eller noen fra et magasin. Mennesker må være med. Om det så er store mennesker, eller om det er bitte små mennesker i en stor setting.

«Mamma, se! En rumpe!»

For Nakken er humor og fantasi viktig. Hun forteller at hun liker å se og høre reaksjonene til folk som ser på kunsten hennes.

– Kunsten skal gjøre noe med en. Jeg synes det er morsomt å høre hviskingen, hva de tenker, at de kan knytte det de ser til egne minner eller dikte opp sin egen historie, sier hun.

– Det er også gøy å høre reaksjonene til barn. «Mamma, se! En rumpe!».

Les flere kulturnyheter på smp.no

Ut fra «Ålesunds-normalen»

Bildene er en blanding av malerier, digitale verk og små fotografiske collager. Selv vil den unge kunstneren fra Skodje skille seg ut fra det hun kaller for «Ålesunds-normalen».

– Det jeg mener med det, er at det er veldig mye kunst av det sunnmørske landskapet. Jeg liker å kombinere det analoge og digitale, og skape illustrasjoner. Jeg vil kanskje mer ut mot et yngre publikum. Det er ikke alle som for eksempel vil ha en rumpe i stua. Det er viktig å være litt tullete!

Nakken har studert grafisk design ved Den Skandinaviske Designhøjskole i Danmark og tatt nettstudier hos Noroff. Til høsten reiser hun til England for å bli ferdig med utdanningen. I mai fikk hun prosjektstøtte fra Kjell Holm Stiftelsen til å etablere seg som kunstner i Ålesund.

– Jeg har ikke sett meg ut noe jobb, men drømmen er å leve av billedkunsten. Jeg satser nå i sommer og tar ikke ferie. Jeg vil mye heller være her og lage kunst.

Altfor store jakker

Nakken vil at man skal bruke litt tid på å lese personlighetene i bildene, og at man kan bli kjent med den personen man vil den skal være. Det første man ser når man kommer inn i galleriet, er «Rosa».

– «Rosa» har jeg kalt dette bildet. Det har vel vært som et utspring til resten av bildene mine. Folk kan kjenne igjen seg selv eller andre i henne. Inspirasjonen jeg hadde var at det er så mange som går rundt i alt for store jakker. Det synes jeg er så morsomt!

Gjør som mer enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

<strong>Bror:</strong> Da Nakken var ferdig med dette bildet, minnet det henne veldig mye om hennes egen bror. Foto: Lise Valgermo