De tyske rockelegendene med hits som Rock You Like A Hurricane, Still Loving You og Wind of Change er nemlig ute på en toårig avskjedsturné - Final Sting World Tour. Etter å ha holdt det gående i over 40 år er konserten på Fornebu etter all sannsynlighet den siste i Norge noensinne.

- Og der får vi være med å varme opp, sammen med Backstreet Girls. SÅ kjempekult! Vi er bare utrolig glade for å få muligheten til å spille for så mye folk. Tenk alle de etterhvert store banda som har varma opp for Scorpions tidligere! Metallica, for eksempel. Det er litt av en klubb vi blir med i, sier en strålende fornøyd frontfigur i ålesundsbandet, Markus den Ouden.

Les flere kulturnyheter på smp.no

- Hvordan kom dette i stand?

- Vi har en svært dyktig manager i Morten Strømberg i Rocknrolla Media. Han har trykt på de rette knappene.

- Hvilket forhold hadde du til Scorpions før dette, da?

- Ikke noe å skryte av - utover at jeg har sunget Rock You Like A Hurricane på vorspiel noen ganger, smiler Den Ouden. Tross bandmedlemmenes unge alder har Blodig Alvor fått blandinga si av punk og metal ut på vegen med blant andre Oslo Ess, Raga Rockers, Skambankt og Glen Matlock (eks Sex Pistols).

- Vi ser på dette som en kjempemulighet til å få vist oss enda mer fram, legger han til.

- I pressemateriellet som har gått ut omtales Blodig Alvor som «årets store snakkis» og «årets nykommer». Live-kvalitetene deres trekkes også fram?

- Det er jo fine ord det der, som vi tar imot med takk. Og når det gjelder det siste - at vi er gode live, må jeg si meg enig, uten å være kjepphøy. Vi ELSKER å spille live, og det blir gjerne mye styr på konsertene våre, sier han, uten å utdype.

Og for ordens skyld: Blodig Alvor er mer enn Markus den Ouden. Marius Flåthe Farstad, Truls Ringstad og Erlend Andersen er også med. Mens Markus den Ouden for tida studerer i Bergen, er de tre andre karene fortsatt bosatt i Ålesund.

Følg smp.no på Facebook

Scorpions har holdt det gående i over 40 år. Nå er de igang med avslutningsturnéen.