To dager før finalen går en avslappet og jordnær 17-åring inn på Christiania Teater. Hun kommer direkte fra studio hvor de endelig har bestemt hva hun skal synge under fredagens direktesendte finale.

– Jeg må innrømme at det er litt stress, men jeg tror det er sånn det er – at man bare må ta ting på sparket i denne bransjen.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Travle uker

Stine har de siste tre ukene fartet mellom prøver på teatret, innspilling i studio, tv-opptak og venting. For livet i «show business» innebærer mye venting.

Sykkylvsjenta stråler når hun forteller alt hun har opplevd i løpet av de intense ukene.

– Jeg lever i en fantasiverden! Bare det at jeg får synge hver dag og møter så mange flinke mennesker er en opplevelse for livet. Det er gøy å være både foran og bak kamera hvor vi deltakerne også får prøve oss som skuespillere.

Moren, Lisbeth Ulla, har tatt permisjon fra jobben og følger datteren gjennom de travle dagene. De mener begge at Stine har blitt en mer tålmodig person som tar all ventingen med knusende ro.

– Jeg vet som regel ikke hvordan dagen blir når jeg står opp, og mye blir forsinket. Det er et lite sirkus, men jeg liker nå dette sirkuset, ler Stine.

Skeptisk

Stine forteller om hyggelige tilbakemeldinger fra folk, både på tekstmelding og Facebook.

Fordommene mot å synge klassisk i et underholdningsprogram er gjort til skamme, og 17-åringen har fått tilbakemeldinger på at hun er en fin promotør av sjangeren.

Før innspillingsstart var hun nemlig skeptisk til om hun i det hele tatt skulle være med i talentprogrammet.

– Jeg gjorde meg mange tanker om hva folk ville tro om jeg ble med i programmet, og da jeg først hadde bestemt meg holdt jeg det hemmelig en god stund. Men nå er jeg overlykkelig for at jeg ble med. De gode tilbakemeldingene varmer og det er gøy at folk setter pris på det jeg gjør.

Ingen snarveg

Stine forteller at hun er så nær og samtidig så langt unna å vinne. Hun gleder seg til opptreden og den fine kjolen hun skal bære, og at klassen og læreren skal komme og se henne opptre. Men gleden har også en bismak – det blir trist å ikke se deltakerne og produksjonsteamet hver dag lenger.

– Det skal også blir deilig å slippe presset, det har jo vært et hardkjør dette her.

Når hun vender hjem kommer hverdagen og Stine har tenkt mye på at hun må være forberedt på stillheten som kommer. At å være med i Norske Talenter ikke er en snarvei til suksess og karriere, men en opplevelse for livet. Beinhard jobbing vil alltid være det som må til for å lykkes som sanger.

– Fremtiden er så usikker nettopp fordi jeg ikke ønsker å låse meg til en sjanger. Jeg synger klassisk nå og jeg elsker det, men jeg liker også andre sjangre. Jeg vil fortsette å jobbe hardt og så får vi se hva det blir til!

Kan vinne halv million

Dersom Stine trekker vinnerloddet i kveld venter en premie på en halv million norske kroner i gullbarer. Det kommer godt med for sangerinnen som pendler til Trondheim hver tredje uke for å synge med Unge Musikere på NTNU.

– Nå som jeg er så nær er det egentlig bare en bonus å vinne. Men jeg må innrømme at det hadde jo vært kjekt å vinne, jeg har jo ikke jobbet på en stund.

Følg smp.no på Facebook