- Folk kan bli redde, og vil kanskje velge å bosette seg andre steder, mens turistene finner seg andre reisemål, sier adm. dir Terje Devold i 62 grader nord til NRK Møre og Romsdal.

- Jeg håpte i det lengste at prosjektet aldri ble finansiert. Personlig mener jeg dette er et prosjekt som ikke akkurat skaper ro og trygghet blant dem som bor langs fjorden, sier Stranda-ordfører Jan Ove Tryggestad til NRK.

Les også: Tror Bølgen kan gi filmturist-bølge

Les også: Lager katastrofefilm herfra

Bakgrunnen for utspillene er at det torsdag blei klart at Fantefilm og regissør Roar Uthaug har fått 16 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt til «Bølgen» - om virkeligheta som er venta å inntreffe, dersom og når fjell raser ut fra Åkerneset. Tilskuddet sikrer godt på veg at filmen blir realisert. Et tidlig budsjett har vært anslått til 50 millioner kroner.

- «Bølgen» blir den første store katastrofefilmen i Norge. Med en sterk historie, spektakulær natur og spesialeffekter som vil gi oss et nytt syn på hva som kan skje i en fjord, tror vi dette kan bli en film som vil treffe et bredt publikum i Norge og utlandet, sier avdelingsdirektør Ivar Køhn i Norsk filminstitutt til Dagens Næringsliv.

Roar Uthaug har tidligere regissert filmer som «Fritt Vilt 1», «Julenatt i Blåfjell» og «Flukt». Sistnevnte hadde premiere i september i år.

Filminga av «Bølgen» er tenkt gjennomført sommeren 2013.

Les flere kulturnyheter på smp.no