Og prisdagen, en dag som på grunn av en viss indianerkalender har fått mye omtale av helt andre årsaker, ble da også en helt spesiell dag for det unge jazztalentet.

I tillegg til å motta sin første pris, fikk han nemlig gladnyheten om at Dagbladets musikkjournalist Terje Mosnes anbefaler debutalbumet «Først» når han ser tilbake på musikkåret 2012.

– Dette er to veldig positive, sammenfallende hendelser som oppsummerer et helt fantastisk år, sier Roaldsnes.

– Året 2012 har vært et gjennombruddsår for meg.

28-åringen fra Valderøy har gått gradene via kommunal kulturskole, musikklinja på Fagerlia videregående skole og Norges Musikkhøgskole i Oslo, der han for tiden holder på med sin mastergrad i uttøvende jazzpiano.

­Ung og lovende

Lars Martin Thomassen overrekte  prisen på vegne av Ålesund Jazzsirkel. Han skrøt av prisvinneren.

– Årets prismottaker er kort og godt ung og lovende, faktisk et talent utenom det vanlige, ifølge en av tungvekterne innen norsk jazzjournalistikk, leste Thomassen fra juryens begrunnelse.

Roaldsnes har gjort seg bemerket først og fremst som pianist, men også med egne komposisjoner.

– Med fremveksten av egne komposisjoner har hans personlige musikalske uttrykksform fått et enda tydeligere preg. Aller mest fremtredende har dette blitt når komposisjonene fremføres i solo pianospill av komponisten selv, sa Thomassen.

Rørt

Roaldsnes takket Jazzsirkelen for prisen, og for den støtten og de mulighetene han har fått gjennom årene.

– Dette er veldig stort, rørende og inspirerende. Jeg er ærbødig og ydmyk over å få stille meg i rekka blant de tidligere prisvinnerne, sa Roaldsnes.

­– Kjære Jazzsirkelen. Deres dør har alltid stått åpen for meg. I dag stiger jeg inn og sier takk for prisen. Jeg har alltid følt meg velkommen hos dere. Tusen takk!

Prisen består av et diplom og et pengebeløp på 10 000 kroner.

Roaldsnes følger en lang rekke kjente og kjære navn fra distriktet. Tidligere prisvinnere er Stian Omenås, Hilde Marie Kjersem, Kåre Nymark Jr., Erlend Slettevold og Hedvig Mollestad Thomassen.

Følg smp.no på Facebook