Simen Nelvik (22) fra Ålesund synger i kveld for en finaleplass i Idol, i konkurranse med sju andre. Kun de to beste vil gå videre til finalerunden.

– Jeg er ikke den som har vært mest eksponert på i Idol til nå, men nå får jeg endelig vise meg fram. Jeg håper det vil føre til at alle på Sunnmøre, og gjerne resten av landet, stemmer på meg, sier Simen, som skal synge Otis Redding-sangen «Hard to handle» i kveld.

Familie

Og ikke minst vil han få støtte fra familien. Pappa Svein Johan, mamma Siw Kristin og brødrene Thorkild og Joachim ville sitte ringside i Oslo i kveld.

– Vi er en utrolig sammensveiset familie, der alle jobber sammen i de to Specsavers-butikkene vi driver i Ålesund, så det går stort sett i briller og linser døgnet rundt, sier Simen.

Men i motsetning til resten av familien, har han valgt en annen karriere enn optikk.

– Jeg studerer shipping på Høgskolen i Ålesund. Jeg overlater til brødrene mine å drive butikkene videre, men jeg jobber sjølsagt i butikkene i tillegg til studiene, sier Simen.

Og familien har sjølsagt tro på at yngstemann vil gå videre fra kveldens semifinale.

– Det kommer til å gå brillefint, så får vi håpe at de som stemmer, ikke er trangsynte, sier Joachim og Thorkild.

Musikk

Men om alt skulle klaffe, legger Simen gjerne shippingyrket på hylla.

– Det er jo egentlig musikk jeg vil leve av, så dersom Idol gir meg sjansen til det, ville det være som en stor drøm som gikk i oppfyllelse, sier han.

For musikken har fulgt ham gjennom hele livet.

– Det begynte med trommer i Åse skolekorps da jeg gikk på barneskolen, forteller Simen.

Sangen fattet han interesse for i 8. klasse.

– Da var jeg på audition for et julespill skolen skulle ha, og jeg fikk synge « En stjerne skinner i natt». Etter det begynte jeg med sangtimer, sier Simen.

Gikk lei

Piano lærte han seg å spille i 2008.

– Jeg fikk tilbud om å spille under Radio Ålesund-festivalen, og bestemte meg for å lære piano til det, sier Simen, som også spilte i band i flere år.

– Men jeg gikk litt lei av det. Selv om jeg spilte med veldig dyktige folk, følte jeg hele tiden at mine ambisjoner var høgere, sier han.

Videre

Men nå er det solokarriere og Idol som teller. Det at Simen ikke har vært blant de mest synlige i programmet til nå, sier han på både som en fordel og en ulempe.

– Jeg tror jeg kan overraske noen gjennom opptredenen min, siden mange kanskje ikke har lagt merke til meg før. Noen blir kanskje litt «oppbrukt» gjennom å være eksponert hele tiden, mener Simen.

Han har uansett hatt en kjempetid i Idol 2013, og har truffet folk han har knyttet vennskapsbånd med resten av livet.

– Det er utrolig mange dyktige og kjekke sangere som har vært med her. Og om jeg ikke står på scena under finalerunden i Chateau Neuf om en drøy uke, så har jeg uansett lært enormt av dette, sier Simen.

Også Elise Karlsmoen (17) og Sverre Eide (18), begge fra Ålesund, har sjansen til å gå videre i Idol. De opptrer i semifinalene henholdsvis kommende onsdag og neste fredag.

Et positivt syn. Hele familien Nelvik, som alle driver innen optikerbransjen i Ålesund, støtter opp om yngstemann Simen (i midten) når han står på scena i Idol i kveld for å kjempe seg videre til finalerunden. Fra venstre mamma Siw Kristin, bror Thorkild, bror Joachim og pappa Svein Johan. Foto: privat