En duett med Beady Belle og Jamie Cullum under Midtsommerjazz er høgst sannsynlig. Hva med Sinéad O'Connor og Ole Paus?

– Alt er i grunnen mulig på Midtsommerjazz, sier initiativtakere og arrangører Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård.

Fredag kveld spiller Farmers Market sammen med et bulgarsk damekor, etterfulgt av Ole Paus, Sinéad O'Connor og Motorpsycho. Lørdag byr på Gammalgrass, Beady Belle, Jamie Cullum og Bugge Wesseltoft med venner, blant dem Nils Petter Molvær.

Begge kvelder avsluttes med midnattsjam inne på Waterfront hotell, med Gammalgrass som husorkester.– Vi favner bredt og folkelig hva artister angår, og tøyer jazzbegrepet i mange retninger. Høg musikalsk kvalitet er i grunnen eneste krav, sier Giskeødegård.

– Sinéad O'Connor er årets «wild card». Forunderlig nok passer også hun inn. Programmet har skrudd seg godt sammen. Så gjenstår det å se hva slags musikalske overraskelser artistene kommer med, sier de.

På flyttefot

Midtsommerjazz feirer fem år, og har flyttet på seg igjen, for tredje gang. I år er scenen rigget på Prestebrygga. Det er en midlertidig løsning, nå som anleggsarbeidet rundt St. Olavsplass pågår.

– Vi har funnet et bra festivalområde her på Prestebrygga. Ved Torghallen like i nærheten var det ofte konserter for noen tiår tilbake, så sånn sett er vi på historisk grunn. Dette er også en enklere plass å rigge scene, telt og toaletter, med kort veg for artistene til hotellet, påpeker Berg Giskeødegård.

– Men Midtsommerjazz skal tilbake til Sankten. Som den minste av våre tre festivaler passer den fint der, sier han.

God plass

Midtsommerjazz hadde i fjor rundt 4.000 besøkende jevnt fordelt på to dager. Til sammenligning huset St. Olavs plass hele 5.000 da Robyn opptrådde på Jugendfest for to år siden. Da var det trangt. Årets Midtsommerjazz har forhåndssolgt tilsammen 3.000 billetter.

– Programmet er vi godt fornøyd med. Prestebrygga egner seg bra. Da er det været som avgjør i år, sier Giskeødegård.