Les mer om denne saken i papirutgaven av Sunnmørsposten onsdag

Dronning Sonja var tirsdag påprivatbesøk ved kunstgalleriet Studio Hugo Opdal på Flø. Sammen med det som skal være hennes private venner, ankret dronningen opp med kongeskipet utenfor kunstbygda.

Følgsmp.no på Facebook

Etter å ha vært inne i gallerietom lag en halv time tok dronningen og galleristen opp en lynkjapp fotoseanse. Ogden kunstinteresserte dronningen kunne fortelle at hun var voldsomt imponert overhva Hugo Opdal har fått til med galleriet i den vesle bygda i Ulstein.

– Det er virkelig flott å få tilnoe slikt her ute, og jeg tror kunstnerne selv også synes dette er veldig moro,sa hun til Sunnmørsposten.

Stod i malingsklærne

Galleristen hadde bare såvidt fåttkunstverkene som skal stilles ut under helgas Go With the Flø innomhus, førdronningens følge tok kontakt. Det dreier seg hovedsakelig om kunst fra denverdenskjente britiske kunstneren Damien Hirst.

Opdalselv innrømmer at han skvatt litt da han fikk telefon om at selveste dronningenville på privatbesøk på galleriet.

– Jegstod der i malingsklær. Kunsten fikk vi inn i esker i går kveld, og gallerieter kaotisk akkurat nå. Jeg kastet meg rundt og rev av plasten, og hun var her iløpet av tjue minutter. Men hun var overveldet over det hun fikk se, sier han.

Lesflere kulturnyheter på smp.no

Fulgt med på galleriet

Dronningenkunne fortelle at hun hadde fulgt godt med på virksomheten til galleriet ihavgapet. Og galleristen synes naturlig nok det var stas at hun la turen innom.

– Dethar ikke bare med at hun er kongelig, men at hun er kunstinteressert. Hun er enkjent kunstsamler selv og er oppdatert, sier han.

Og hvadronningen mente om kunsten? – Kjempebra, svarte hun - før hun og resten avfølget spaserte ned på stranden og ble brakt ut til kongeskipet igjen vedhjelp av en rib.