Les hele saken i dagens papirutgave av Sunnmørsposten - les den som e-avis her

Det er en britisk framtidsthriller ved navn «Ex Machina» som skal spilles inn i Valldal. Regissør er Alex Garland, og Universal International Pictures er distributør.

Følg smp.no på Facebook

Stjerneskuespillere

I hovedrollene finner vi stjerneskuespillere som Alicia Vikander («Anna Karenina» og «En kongelig affære»), Domhnall Gleeson (Harry Potter-filmene) og Oscar Isaac («Robin Hood» og «Body of Lies»).

– Ikke siden 80-tallet med «Revolution» og Al Pacino har vi hatt en så stor innspilling på Vestlandet. Kanskje ikke i hele Norge. Dette er en film for hele verden, sier Sigmund E. Holm i Western Norwegian Film Comission (WNFC), som kapret det britiske filmteamet i skarp konkurranse med resten av Europa.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Seks uker

Regissørens valg falt på Norddal kommune, med Valldal, Gudbrandsjuvet og ålesunderen Egil Gjørtz´ helt spesielle hytte i Fjøra.

Hele filmen skal spilles inn på totalt seks uker, og tre av dem skal de tilbringe i Valldal. "Ex Machina" får sannsynligvis premiere høsten 2014.

Les flere nyheter fra Indre Sunnmøre på smp.no

Skuespillerne Oscar Isaac (f.v.), Domhnall Gleeson og Alicia Vikander blir å se i filmen som skal regisseres av Alex Garland. Han har tidligere blant annet skrevet kultklassikeren «The Beach».