- Veldig overraskende, og også veldig gledelig. Den siste tida har vært hektisk med mye øving, sier fem strålende fornøyde bandmedlemmer: Kjetil Amdam (17), Martin Abelvik (18), Magnus Grønningsæter (17), Simon Relling Berg (21) og Brynjar Blomvik (23), etter at vinnerne av årets utgave av Musikkprisen fredag blei utropt nettopp i studioet der de seinere får spille inn plate: Ocean Sound Recordings på Giske.  De fem er hjemmehørende på Sjøholt, i Ålesund og på Sula.

Før de kommer så langt som til plateinnspilling, venter imidlertid Jugendfest. Som vinnere av Musikkprisen får opptre foran festivalpublikummet, fredag 16. august. Så langt er Oslo Ess, 50 Cent, Rival Sons og Steve Angello annonsert til festivalen denne kvelden.

Les flere kulturnyheter på smp.no

I konkurranse med 76 andre

Heile 77 band og artister meldte seg på til Musikkprisen 2013. De 77 blei først til ti - som et resultat av stemmer fra publikum og en fagjury. Etter nye runder med publikumsstemmer og jury gikk en fra ti til tre superfinalister - i tillegg til vinnende Padawan også Highfields og Ingrid Frøsland. Når det gjelder Highfields, som har base i Liverpool, består de av Robert Mulder (22) fra Canada, Marius Rekstad (23) fra Halden, Runar Nybø (23) fra Ørsta, Leon Pearce fra Jersey, Melodie Ng (24) fra Singapore og Alec Brits (22) fra Sør-Afrika. Ingvild Frøsland er fra Flekkefjord, men har Andreas Voie Juliebø fra Ålesund med seg på trommer.

PS! Rett før vinneren blei kåra bestemte juryen at alle de tre superfinalistene skal få litt tid i studio hver.

- Simpelthen fordi nivået var så veldig høyt, sier juryformann Terje Erstad fra Ocean Sound Recordings.

- Dette har vært gjort én gang tidligere, legger han til.

Les mer om denne saka i Sunnmørsposten, fredag.

Følg smp.no på Facebook

Med beviset: Som vinnere får Padawan både studiotid i Ocean Sound Recordings og spille på Jugendfest. MMS-FOTO: ESKILD FLYDAL
Også superfinalister: Ingrid Frøsland med band. FOTO: ESKILD FLYDAL
Også superfinalister: Highfields. FOTO: ESKILD FLYDAL