Onsdag var det endelig tid for premiere på musikalen «Borgny – Flukten fra flammene» og den første forestillingen var helt utsolgt.

Musikalen tar for seg ni år gamle Borgny som opplever bybrannen i Ålesund. Sammen med familien ser hun byen sin brenne ned og de må flykte. Ekstra dramatisk blir det når bandet spiller rockemusikk mens Ålesund står i fyr og flammer.

Stor bildeserie fra premieren

Tatt godt imot

Med tre store prosjektorer, et live-band som spilte rockemusikk og lyseffekter, kunne de mest dramatiske scenene bli litt for skumle for de aller minste, men de fleste var godt fornøyd. De tre søsknene Arn Aspehaug, Olav Magnus Aspehaug og Marta Grete Aspehaug sier dette om det å følge Borgnys flukt:

- Det var veldig spennende og litt gøy, forteller åtte år gamle Olav Magnus. Lillebror Arn på seks år er enig. Ingen av brødrene synes musikalen var skummel. Storesøster Marta Grete på ti år synes det var litt skummelt noen ganger.

- Da det brant var det litt skummelt og veldig spennende, sier hun.

Utfordringer

Jan Hogne Christiansen, som skrev boka, er strålende fornøyd med premieren.

- Det at vi hadde fullt hus er helt fantastisk. Vi hadde jo noen bekymringer om økonomien på forhånd, men det virker som bybrannen er noe som engasjerer folk i byen. Samtidig er dette helt nytt, forteller forfatteren. Han er en av pådriverne bak musikalen og legger ikke skjul på utfordringene med å gjøre en bok om til musikal.

- Den største utfordringen var å kutte ned scenene med selve brannen. Om vi hadde gjort det akkurat som i boka hadde det blitt for mye. Også er man alltid litt spent på om alt det tekniske vil fungere, men i dag gikk alt på skinner, sier han.

- Spennende, sier søsknene Arn, Olav Magnus og Marta Grete Aspehaug om musikalen. FOTO: ALEXANDER WORREN
Fra stykket, Thor-Ivar Forsland (far), Astrid Overaa (mor), Kornelia Melsæter (Borgny) og Rakel Forsland (Anna). FOTO: ALEXANDER WORREN