Få med deg ukens lunsjkonsert med Robert Post.

Slipper singel og video

– Mange rollemodeller nå om dagen har for stort fokus på fasade foran ferdigheter.

Det sier Robert Post. Hans nye singel, som slippes i dag, heter «Dress less beautiful» og tar opp presset om en plettfri fasade som legges på den oppvoksende generasjon.

– Unge jenter er kanskje spesielt utsatt for dette presset. Singelen er et slag i siden til rollemodeller som ikke klarer å slutte å posere.

Denne låten, med flere, kan du høre på smp.no. I dag er musikeren fra Langevåg lunsjartist i Sunnmørspostens konsept «Scena».

Rocka

Musikkvideoen til singelen legges ut for allmennheten i morgen. Også den kan du se på smp.no før den legges ut på YouTube.

Videoen er det Ronnie MAG Larsen fra Giske som har manus og regi på. Den er filmet i svart-hvitt og inspirert av Ingmar Bergmans film Persona.

– Videoen har blitt fin og annerledes enn mange andre musikkvideoer. Jeg ga Ronnie frie tøyler, og har bare gjort som han ønsket, sier Robert.

Det er ikke bare videoen som er ny, også musikken til Robert Post har endret seg.

– Jeg har en mer rocka tilnærming til melodiske låter nå, og har utviklet sans for tyngre gitarer i bunnen av en poplåt.

Lært mye

Som artist har Robert vært gjennom en modningsprosess de siste årene. Etter brakgjennombruddet for ni år siden, steg han som en stjerne på popartisthimmelen. De siste årene har Robert valgt å trekke seg litt tilbake.

– Jeg hadde behov for å fristille meg kunstnerisk fra alt og alle, og være alene om musikken.

I denne perioden har Robert blitt bedre på flere ulike instrumenter, han har blitt komfortabel med å jobbe med den tekniske biten av musikkproduksjon og lært mye. Nå har han begynt å kjenne på savnet etter å jobbe sammen med andre igjen.

– Plata jeg slapp i høst gjorde jeg alene, men på turné i vår får jeg et seksmannsband i ryggen. Låtene forandrer seg med flere involverte. Det skjer en energiforandring som gir dem det lille ekstra.

Plan

Denne helga har Robert Post med band slippfest på Youngstorget i Oslo. Selv om høstens album er på lanseringsstadiet, tenker musikeren allerede på sitt neste album.

– Jeg har tiårsjubileum som artist neste år, og vil feire det med et album med mange involverte musikere og samarbeidspartnere. Dessuten vil jeg holde en del konserter der jeg spiller debutplaten min i sin helhet. Jeg har en lang og fin plan.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 

– Jeg har en mer rocka tilnærming til melodiske låter nå, og har fått sans for tyngre gitarer.

Robert Post
Smp-Scena Når du vil, foran din egen datamaskin, kan du høre minikonserten med Robert Post.

Smp-Scena Når du vil, foran din egen datamaskin, kan du høre minikonserten med Robert Post.

Leses nå
 

Forsiden nå:

Historisk eiendom legges ut for salg

Siste jul i Volsdalstunet

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.

Førjulstreff i Eikhagen på Aspøya

Julekos med historisk sus

De gamle trehusa i Eik-hagen var pynta til jul da Fortidsminneforeningen Sunnmøre og frivillige på Aspøya inviterte til førjulstreff andre året på rad.

Lysmansjett, bord og stol tok fyr

Hos en eldre kvinne i Ålesund fikk brannvesenet slokket et branntilløp søndag kveld.

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Billigare, tryggare og miljøvennleg: Sjøtransport har vist seg å vere ei god løysing for Ekornes.

Gullalder kan være over i oppdrett: – Bare bra, sier Hofseth

Gullalderen er over i oppdrett, mener laksegründer Anders Pedersen. I fjor sommer solgte han Fjordlaks for en milliard kroner. Siden da har prisene falt mye.

CIA hjalp Russland med å avverge angivelig IS-angrep

Russlands president Vladimir Putin har ringt Donald Trump for å takke ham for et tips fra CIA som kan ha avverget flere bombeangrep mot St. Petersburg.