Lunsjkonsert - Elin Sofye Rabbevåg

Synger sanger om håp

Denne fredagens konsert på Scena er med Elin Sofye Rabbevåg.

På Scena i dag har hun med seg søskenbarn John Olav Bjørlykhaug på gitar og korist Anette Brendjord. Sangene de fremfører er «The wheel», «Got to be more» og den nye singelen «All I know».

Rabbevåg er født og oppvokst i Ålesund, men nå er hun bosatt i Bergen. Selv karakteriserer hun musikken sin som elektronisk pop/rock med snev av soul.

 – Jeg har hørt mye på gospel opp gjennom åra. Men er også inspirert av de svenske popjentene, som Laleh og Robyn, eller sterke kvinnelige figurer som Alicia Keys.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Alltid håp

Rabbevåg sier hun blir inspirert av alt mulig.

– Filmer, serier, natur eller til og med regnet. Et element som ofte går igjen i sangene er håp.

– Jeg liker å skrive sanger med håp i bunn, ikke svartmale alt. Selv om du har det kjipt er der alltid håp, sier Rabbevåg.

Hun har holdt på med musikk så lenge hun kan huske. Da hun var lita var det kor og etter hvert pianotimer, da hun ble 18 begynte hun å satse for fullt med egne sanger. Rundt samme tid kom den første EP-en.

 – Jeg har alltid villet synge mine egne sanger, siden det er mine historier. Men selvsagt, om Rihanna kom og ville ha en sang, skulle det nok ordnet seg. Slikt kan jo åpne dører, småler Rabbevåg.

Se de siste konsertene:

Master

I tillegg til musikken jobber Rabbevåg også med en masteroppgave i musikkterapi.

– Utdanninga går ut på å bruke musikk som verktøy, forklarer Rabbevåg, som har en deltidsstilling på et sykehjem der hun arbeider med demente.

 – De har kanskje ikke noe særlig tale, men kommer det en sang de kjenner synger de med på hele verset. Det får fram gode minner.

Rabbevåg har mange jern i ilden, og til høsten kommer plate nummer to.

– Den er veldig ærlig. Jeg føler jeg har funnet mitt uttrykk her, at den er enda mer meg. Jeg håper den kan være ei trøst.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 

– Jeg har alltid villet synge mine egne sanger, siden det er mine historier

Fakta
  • Scena er Sunnmørspostens kulturscene på smp.no for å løfte fram lokale artister.
  • Med 200.000 unike brukere av smp.no i uka, gir det mulighet til å nå et stort publikum.
  • Hver fredag blir en minikonsert med en ny artist lagt ut på nettet.
  • De som ønsker å delta på Scena, kan kontakte Sunnmørsposten på kk@smp.no
<strong>Minikonsert:</strong> Denne fredagens konsert på Scena er med Elin Sofye Rabbevåg. Anette Brendjord korer og John Olav Bjørlykhaug spiller gitar. Foto: Nils-Harald Ånstad

Minikonsert: Denne fredagens konsert på Scena er med Elin Sofye Rabbevåg. Anette Brendjord korer og John Olav Bjørlykhaug spiller gitar. Foto: Nils-Harald Ånstad

Leses nå
 

Forsiden nå:

Historisk eiendom legges ut for salg

Siste jul i Volsdalstunet

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.

Førjulstreff i Eikhagen på Aspøya

Julekos med historisk sus

De gamle trehusa i Eik-hagen var pynta til jul da Fortidsminneforeningen Sunnmøre og frivillige på Aspøya inviterte til førjulstreff andre året på rad.

Lysmansjett, bord og stol tok fyr

Hos en eldre kvinne i Ålesund fikk brannvesenet slokket et branntilløp søndag kveld.

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Billigare, tryggare og miljøvennleg: Sjøtransport har vist seg å vere ei god løysing for Ekornes.

Gullalder kan være over i oppdrett: – Bare bra, sier Hofseth

Gullalderen er over i oppdrett, mener laksegründer Anders Pedersen. I fjor sommer solgte han Fjordlaks for en milliard kroner. Siden da har prisene falt mye.

CIA hjalp Russland med å avverge angivelig IS-angrep

Russlands president Vladimir Putin har ringt Donald Trump for å takke ham for et tips fra CIA som kan ha avverget flere bombeangrep mot St. Petersburg.