Fire ålesundere og en sogning utgjør bandet som fredag 7. mars ga ut singelen "Huske på", fra debutalbumet "Ingenting å melde". I "Cuba" synger de om barndommens butikktyverier på Fjelltun-butikken, og flere av låtene har referanser til hjembyen.

- Det var før kriminell lavalder at vi knabba sjokolade på Cuba, altså. I dag er vi hederlige, ærlige og sikkert det bandet i Bergen som betaler mest skatt, hevder vokalist Johannes Maaseide.

Fra køntri til elektronisk

Kvintetten har nemlig base i vestlandshovedstaden, og det er i de trakter de fleste konsertene spilles.

- Og så har vi spilt på Island. Der fikk vi mange nye fans, de liker visst ålesundsdialekt der, ler gjengen. Selve sjangeren er noe ubestemmelig, men navnet "Knekklectric" oppsto da countrybandet "Knekk" skulle elektrifisere seg i 2010.

- En kamerat av meg sa at vi høres ut som DeLillos på syre, og det kan nok stemme, tror trommis Jon Bolstad, som er eneste ikke-ålesunder på scena på Vega i kveld.

Vil bare synge litt

Navnet på debutplata forklares ganske enkelt ved innholdet i tekstene.

- Det er lite samfunnspolitiske greier i tekstene våre. Vi har rett og slett ingenting å melde, vi vil bare si litt om småting, sier vokalist og låtskriver Maaseide.

Les mer om "Knekklectric" og hvorfor de har valgt å synge på Norges tydeligste dialekt i papirutgava av Sunnmørsposten påskeaften.