30-åringen fra Ålesund ble uteksaminert fra Operahögskolan i 2012. Før der igjen studerte hun ved Guildhall i London.

Randi er en såkalt dramatisk koloratursopran, som bl.a. innebærer at hun både har fylde i bunnen og kan svinge seg til de store høyder. Allsidig, med andre ord.

Men hun liker seg visst best i den italienske bel canto-tradisjonen.Nå er hun hjemme på påskeferie. Men ferien fikk et hyggelig avbrekk ettersom hun skal steppe inn i langfredagens pasjonskonsert. Der blir hun å høre i noen arier fra Bachs Matteuspasjon, litt Bizet og spennende nok polsk (!) filmmusikk av Michal Lorenc.

– Det er en Ave Maria, som jeg tror er henta fra en film om Jesus.

Sikker er hun ikke, ettersom hun hopper rett inn i et ferdig program på kort varsel fordi den andre sangeren ikke fikk opera-fri. Sånn er det å være profesjonell.

Kan utvikle vaner

Til sommeren går Randi på en ny sesong som Figaros forlovede i regi av Confidencen, som spiller på et gammelt slott nord for Stockholm, komplett med stearinlys og greier. Fulle hus og stor stas. Selv om hun forlengst er uteksaminert, tar Røssaak jevnlig timer hos Anita Sold og Mathias Danielsson.

– Det handler om å ha struktur på egenøvinga. Sangere kan fort finne på å utvikle uvaner, så det er godt å la noen lytte og korrigere det du holder på med.

I mai har Røssaak tenkt seg en tur til Gardasjøen for å konkurrere.

– I slike konkurranser stiller det hundrevis, så jeg har ikke noen forhåpninger. Det handler minst like mye om å følge med hva som rører seg i miljøet. Opp til et visst nivå kan du skille kandidatene på teknikk. Men videre derfra blir alt mer subjektivt. Så du kan ikke ta konkurranser altfor alvorlig heller. Selv om det er alvor.

Randi ler igjen. Ingen sjenerende diva-fakter å spore der i gården.

– Du MÅ reise litt for å få jobber som sanger. Jeg kommer nok til å skaffe meg en agent med tida. Kanskje i Tyskland. Markedet der virker både større og tryggere i den forstand at du blir skikkelig behandlet. Men for all del: Jeg synger mer enn gjerne i Norge, legger hun til.F. eks. Borgund kyrkje langfredag. Det var reklamen.