I dagens lunsjkonsert møter du plateaktuelle Lena Nymark fra Langevåg.

Dagens lunsjkonsert:

Hyller stillheten på ny plate

Lena Nymark byr på smakebiter fra sitt kommende soloalbum på smp-scena i dag.

Plata slippes 23. mai. Tittelen «Beautiful Silence» mer enn antyder at det var godt for artisten å vende hjem til Sula. Lena Nymark flyttet tilbake høsten 2007 etter mange år i Oslo.

– Nå som jeg har vært på Lekeland med to unger som brøler, er det ikke akkurat stillhet jeg føler mest. Men ja, det gjorde noe med meg å komme hjem. Jeg skrev mange av låtene nesten med en gang. Det er godt å kunne lufte tankene på fjellet når som helst, og høre bølgeskulp og kjenne lukta av greiner rett utenfor døra. Det trenger ikke å skje noe hele tida. Musikk kan også være en form for stillhet, sier Nymark.

Følg smp.no på Facebook

Våryr

Tre av sangene fra plata presenteres på lunsjkonserten i dag, nemlig «Stole på», «Sola mi» og «It's up to you». Sistnevnte har fått egen video, og var en av finalelåtene til Musikkprisen 2014 som nylig ble delt ut.

Nymark skriver tekster på både engelsk og norsk, alt ettersom. Hun har utdanning i jazz og pedagogikk ved Musikkhøgskolen i Oslo, og spiller sax, klarinett og tverrfløyte.

– Jeg kan skrive musikk når som helst, men blir nok litt ekstra produktiv nå om våren og om høsten. Det er noe med disse overgangene. Lyset gjør meg våryr, og om høsten er det godt å kose seg innendørs og sette seg ved pianoet, sier Nymark.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Slipper album i mai

Soloalbumet «Beautiful Silence» var ferdig innspilt for over et år siden. Siden da har hun rukket å gifte seg.

Hun skriver ny musikk nå, ved siden av rikskonserter med blant annet gruppa «Dinosau», undervisning i kulturskolen og familieliv med to små barn på to og tre år.

– Jeg ser hele tida framover. Flere soloplater blir det helt sikkert, men jeg er også veldig sosial og liker godt å samarbeide med andre musikere, sier hun.

Albumet hennes slippes på Café Mono i Oslo 23. mai. Dagen etter spiller hun i Bergen.

Etter dagens lunsjkonsert på smp-scena blir neste mulighet til å oppleve Lena Nymark live på Sunnmøre på Sommerfesten på Giske 5. juli.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
<strong>Plateaktuell:</strong> Lena Nymark har lunsjkonsert på smp-scena i dag. Her med gitarist og ektemann Eyvinn Magnus Solberg. Foto: Nils Harald Ånstad

Plateaktuell: Lena Nymark har lunsjkonsert på smp-scena i dag. Her med gitarist og ektemann Eyvinn Magnus Solberg. Foto: Nils Harald Ånstad

Leses nå
 

Forsiden nå:

Normale priser hindrer «science fiction», mener Hofseth

Gullalderen kan være over i oppdrett

Gullalderen er over i oppdrett, mener laksegründer Anders Pedersen. I fjor sommer solgte han Fjordlaks for en milliard kroner. Siden da har prisene falt mye.

Historisk eiendom legges ut for salg

Siste jul i Volsdalstunet

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.