– Bedre enn å spise is, synes Lina Fagermo Ulla (7) og de andre i Volsdalen barnekor om morgendagens oppdrag på Utstillingsplassen.

Der skal den nye jubileumssangen «Det går et festtog gjennom landet» framføres av 200 sangere, hentet fra Volsdalen barnekor, Mannskoret Dovre, Aalesunds Mandsangforening, Heibergs Mannskor, Damekoret A´Capella, Heibergs Mandskor og Odd Fellowkoret. Akkompagnert av Aalesund Ungdomsmusikkorps.

– Vi gleder oss enormt, og er ekstremt stolte over å få være de som representerer barna i byen på denne store dagen. Det er fantastisk ærefullt, mener dirigent for Volsdalen barnekor, Bente Wangensteen.

Nasjonalgave

I mai i fjor inviterte Stortinget til en åpen konkurranse om å skrive en sang i anledning grunnlovsjubileet 2014.

Vinneren ble «Det går et festtog gjennom landet», med tekst av Grethe Myhre Skottene fra Sarpsborg og melodi av kantor i Sarpsborg kirke, Carl-Andreas Næss.

Sangen er Stortingets gave til det frivillige sang- og musikklivet i anledning Grunnlovsjubileet, og framføringen på Utstillingsplassen skjer i regi av Ålesund kommune.

I nærmere tre uker har Volsdalen barnekor øvd på sangene de skal framføre. Alene med ungdomsmusikken skal de også synge «Ja, vi elsker» og «Gud signe vårt dyre fedreland».

– Det blir jo gøy å få vist seg fram og vise hvor flinke vi er blitt til det vi har øvd masse til, mener Elina Dahle og Silje Olsen fra 6A.

Krevende

– Jeg kan nesten alle ordene. Men det er litt vanskelig, spesielt den «Gud signe»-sangen. Aller mest gleder jeg meg til å synge «Spre litt glede». Det blir det beste med hele 17. mai, mener Lina, som går i 1B.

– De kan veldig mye tekst, men de er vant til sanger med mye bevegelse å hekte teksten på. Da er det lettere å huske.

– Utfordringen nå er å stå stille å synge. Spesielt en sang som «Gud signe vårt dyre fedreland». Der er det mye tekst på et språk de ikke er vant til, smiler Wangensteen.