Den 8. august får den tyske filmen «A Hitman's Solitude Before the Shot» verdenspremiere under Locarno internasjonale filmfestival i Sveits, der ålesunderen Jan Erik Madsen har en av hovedrollene.

- Det er alltid kjekt når filmer man har gjort blir plukka ut og vist fram. Her er det spesielt fordi filmene blir vist i de sveitsiske alpene, med et publikum på 8000.

Filmen er regissert av Florian Mischa Böder, og har med seg tyske stjerneskuespillere som Benno Fürmann og Mavie Hoerbiger.

Oppdragsløse

Filmen handler om europas beste leiemorderne som jobber i et hemmelig EU-program. De trenes for å utføre oppdrag for dem - men problemet er at de ikke får så mange.

Å bli leiemorder var målet for den overambisiøse hovedpersonen Koralnik, men etter åtte år har han fremdeles ikke fått oppdrag. Men da han først får sitt første, og oppdager det ikke er noen ringere enn en av hans egne kolleger, blir han konfrontert med et dilemma – være tro mot det hemmelige programmet, eller slå en strek over sin urealiserte drøm som morder.

Jan Erik Madsen spiller den skandinaviske Olsen, som er en av de fremste leiemorderne. EU-seriemorderne konkurrer seg imellom om å få flest mulig oppdrag, og lyver og later som om de får det for å hevde seg over hverandre.

Svart komedie

- Filmen er en veldig, veldig svart komedie, eller en thrillerkomedie, forteller ålesunderen.

Madsens karakter, Olsen, forsøker å avsløre noe i filmen, forteller Madsen, uten å ville røpe så mye mer.

- Jeg tilbringer veldig mye av tiden min i filmen med lite klær. Olsen har litt spesielle preferanser på velvære og spa, og blir «overrasket» i ulike situasjoner.

Verdenspremiere

Filminnspillingen begynte i fjor, men er ikke ferdigklippet ennå.

- Jeg har bare sett utdrag fra den, men får se den for første gang i sin helhet under verdenspremieren i Locarno.

Den blir vist under Piazza Grande, der filmene konkurrerer om Prix du Public Audience Award og Variety Piazza Grande Award, som gis av kritikere.

Åpningsfilmen på filmfestivalen er med stjerer som Scarlett Johansson og Morgan Freeman.

Bilde fra en av ålesunderen Jan Erik Madsens scener som leiemorderen "Olsen" i den nye europeiske storfilmen "A Hitman's Solitude Before the Shot". Under store deler av filmen er han lettkledd.