Ifølge festivalsjef Dag Inge Landbakk er det plateaktuelle LA-bandet høydepunktet på årets Raumarock. «Bandet har knekt koden på hvordan man perfeksjonerer 70-talls retrosound godt blandet med heftig blues- og moderne rock», skriver festivalen på sine hjemmesider.

Se bildeserie fra Rival Sons-konserten i karusellen over

– Jeg håper det kommer 3.000 mennesker for å få med seg stor rock i kveld, sier Dag Inge Landbakk som har vært sjef i halv­annet år.

Travelt på billettkontoret

Når Sunnmørsposten snakker med festivalsjefen, er det bare en halvtime til Oslo Ess sparker i gang dag to på Raumarock. Han kan se en jevn strøm av publikummere, og tror det kan bli folksomt i helga.

– Det har ikke så mye å si for billettsalget, men været betyr mye for trivselen, sier Landbakk som håper de kan nærme seg publikumstallene fra 2012, da canadieren Bryan Adams spilte for fulle tribuner.

Kickstart

Været betyr også mye for gutta i Oslo Ess.

– Det er akkurat passe rocketemperatur i dag, sier vokalist Åsmund Lande, som har fått æren av å åpne festivalen på fredagen.

De spilte også på Raumarock i 2011, men de er bedre forberedt i år.

– Den gangen følte vi at vi måtte røske fram alt vi hadde av låter, sier Lande.

I mellomtiden har oslobandet spilt inn tre skiver, og har litt mer å velge mellom i de første 90 minuttene av årets Raumarock.

– Vi gleder oss veldig, men er litt spente. Det er en stor ære å få åpne Raumarock, sier gutta, som føler det hviler et stort ansvar på skuldrene deres.

Fjeld på fjellet

Allerede fredag tok 250 spreke festivalgjengere turen de 750 høydemeterne opp Romsdalstrappa til Nesaksla for å tjuvstarte rockefestivalen.

Jonas Fjeld spilte sammen med bandet en minikonsert på fjellet ovenfor Åndalsnes.

Variert

Raumarock kan i år skilte med et variert innslag av sjangrer.

På lørdag skal norges­vennen Lissie opptre med sine myke poplåter. Senere på kvelden blir det nabobesøk av Dance With a Stranger før Skambankt og Kvelertak skal sørge for en blytung avslutning ved midnatt på lørdag.