Himmelen har vært forsøkt beskrevet på det store lerret, bl.a.  i den maleriske "What dreams may come true" (1998).  I "Heaven is for real" får vi det lett mer tradisjonelle søndagsskoleportrettet av himmelen, kanskje fordi det er en liten gutts fantasier som står i fokus. Filmen er basert på sanne hendelser og en bestselger med tittelen  "Heaven is for Real: A Little Boy' Astounding Story of His Trip to Heaven and Back" fra 2010.

Predikanten Todd (Kinnear) jobber for en liten menighet i Nebraska. Han sliter økonomisk og prøver virkelig å få endene til møtes for å brødfø sin familie. Hans fire år gamle sønn Colton (Corum) innlegges på sykehus og har en nær døden-opplevelse. Han kan berette om opphold i Himmelen og møte med Jesus . I resten av filmen drøftes det hvorvidt hans opplevelser av himmelen kan være ekte eller ei. Selv om filmen har et tydelig kristent ståsted blir det også gitt rom for tvil og teori om at visjonene kan forklares vitenskapelig.

Greg Kinnear er glimrende som oppofrende far og metodist-predikant, med en sympatisk karisma som gjør seg godt i denne type rolle. Fireåringen Connor Corum er minst like god som hans sønn.

Regissør Randall Wallace er mest kjent for å ha skrevet manus til eposet "Braveheart" (1995). Lyssettingen er spesielt god og gir et passende inntrykk av håp og glede.