David Fincher er en filmskaper som virkelig klarer å tukle med hjernen til seeren. Filmene hans vår tid på pulsen, enten det er "Fight Club" (1999) eller The Social Network" (2010). "Gone girl" er basert på en bestselger av Gillian Flynn.

Nick (Affleck) og Amy (Pike) har vært gift i fem år og opplever at lidenskapen har gradvis forsvunnet. En dag er Amy borte.  I kjent Fincher-stil kan filmen tolkes på flere plan.  På ene siden er dette en thriller om en kvinne som har forsvunnet og kanskje er myrdet. På den annen side er dette en svart komedie som egentlig handler om hvilke kompromiss som må inngås i et moderne ekteskap.

Med en spilletid på to og en halv time er filmen i lengste laget, men samtidig er Fincher såpass dyktig regissør at man kjeder seg aldri i hans visuelle landskap. Måten han klipper mellom nåtid og fortid skaper også spennende dynamikk i handlingen.

Soundtracket er signert Trent Reznor (fra Nine Inch Nails) og Atticus Ross og er usedvanlig sofistikert. Mens den undervurderte britiske skuespiller Rosamund Pike spiller på flere strenger. Med sin dype sensuelle stemme er hun sexy og innbydende, og viser også en helt annen side; som kald og kalkulerende.

Fincher er en såpass spennende regissør at man kjeder seg aldri i hans visuelle landskap. Måten han klipper mellom nåtid og fortid skaper spennende dynamikk i handlingen.

Med sin dype, fløyelsmyke stemme er hovedrolleinnehaver Rosamund Pike sensuell og innbydende, og viser også en annen side: som kynisk og manipulerende. Fascinerende nok er dette en film hvor seeren innledningsvis blir forført - men etterhvert opplever du at det utvikler seg til et mareritt. Ikke mange filmskapere klarer det kunststykket!