Björk er blant vår tids mest spennende artister. Men denne kraftfulle konsertfilmen leverer hun sitt beste produkt siden gjennombruddplaten «Debut» (1993). For noen år fikk jeg intervju med den islandske superstjernen og hun fremsto som følsom, kunstnerisk og svært ærlig. Og  var hun kledd i en oppsiktsvekkende kjole.

Inntrykket gjenspeiler hun i denne konsertfilmen, hvor hun er iført en mangefarget parykk og en oppsiktsvekkende boble-kjole, som symboliserer organisk liv.

«Björk Biophilia» er innspilt foran et publikum på Alexandra Theatre i London høsten 2013.

Låtmaterialet er hovedsakelig hentet fra hennes Biophilia fra 2011.  I tillegg får vi nydelige versjoner av «Hidden Place», «One Day» og «Isobel». Dette er komplisert og eksperimentell rockemusikk. Med seg på scenen har hun et keyboards og trommer, samt et islandsk kor, som gir et mektig lydbilde. Filmens mest sjarmerende øyeblikk er når Björk prøver seg på plystring.

Som tittelen tilsier er dette en hyllest til livet på planeten vår. Det høres kanskje ut som pompøst hippie-fjas, men i Bjørk sitt grep blir det både rått, ekte og meningsfullt. Stilige videoeffekter er brukt på en stilig måte, og er blant annet lagt på kunstneriske bilder av vannmaneter og andre livsformer som svever over scenekanten. Vakkert!

Følelsen av konsert-tilstedeværelse er såpass intens i denne filmen at jeg fikk lyst til å applaudere etter flere av numrene.