Ideen til «Turist» er god, men gjennomføringen til regissør og manusforfatter Ruben Östlund er ikke helt tilfredsstillende.

En svensk kjernefamilie fra den øvre middelklasse er på skiferie i De franske Alpene. Da de sitter på hotell-balkongen opplever de at et snøskred kommer mot hotellet og såvidt treffer dem. Opplevelsen er sjokkerende, og i etterkant diskuterer de hva som egentlig skjedde. Snøskredet utløser en familiekrise. Kona (Kongsli) er kritisk til at ektemannen var mest opptatt av å få med seg private eiendeler og lot kone og barn i stikken. Mens ektemannen (Kuhnke) hevder han handlet annerledes.

Problematikken om hva mennesker faktisk gjør i krise-situasjoner er interessant. Men manus til Östlund er haltende, og jeg synes her er flere merkelige regi-løsninger. Settingen er Alpene, men likevel er de fleste scenene lagt til kjedelige interiør location. Mye av dialogen er repeterende, og virker iblant påtatt. Lisa Loven Kongsli som spiller bekymret husmor gjør forsåvidt en god rolle.

Tøffingen Kristoffer Hivju - kjent fra tv-serien «Game of Thrones"» (2013) - kommer ikke til sin rett som ekstremsporutøver på skiferie. Her er knapt noen scener som viser ham «in action» i skiløypa. Slutten er vag, filmen er for lang, og det er litt vanskelig å si hva Östlund egentlig vil si med denne filmen.