Forventningene har vært høye til denne tredje filmen basert på de populære «Hunger Games»-bøkene til Suzanna Collins. Mens de to foregående handlet om Dødslekene, som Katniss Everdeen (Lawrence) vant, blir handlingen mer mørk og politisk i denne tredje (og nest siste) filmen. Det er fokus på propagandaapparatet og maktgrepene til den tyranniske president Snow (Sutherland) i Panem. Folket vil styrte diktatoren og revolusjonen er i gang

Regissør Frances Lawrence (ingen slektskap med hovedrollen) har mye fokus på både indre og ytre kamp, og får godt frem de indre spenningene i Katniss. Han er kanskje ikke fullt å god i å beskrive hvordan det totalitære regimet Panem fortoner seg.

Jennifer Lawrence gjør en av sin aller sterkeste roller. Hun klarer å få frem dilemmaet med å ha romantiske følelser for to menn på samme tid. Samtidig fremstår hun som de revolusjonæres litt uvillige maskot. Det er færre actionscener enn i første film, men scenen hvor Katniss skyter ned ett av regimets jagerfly med en eksplosiv pil er spektakulært.

Jennifer Lawrence får også vist at hun har andre strenger å spille på og imponerer med sin sangstemme i en følelsesladd scene. Filmen er dedikert til nylig avdøde og halvt legendariske Philip Seymour Hoffmann, som vi kan se i en av hans siste roller.

«Hunger Gamels - Mockingjay part 1» har fått 11-årsgrense, som jeg synes er lavt. Her er bl.a. en ekkel kvelningsscene som ikke barn har godt av å se.