«The good lie» er en ganske uvanlig historie til å være fra Hollywood. Manusforfatter Margaret Nagle er inspirert av historien om de såkalte «lost boys of Sudan», som fikk emigrere fra Sudan til USA frem til  2001.

Filmen starteri Sudan under borgerkrigen i 1983, hvor en landsby angripes og flere av de voksne blir drept av militsen. Sterkt traumatiserte vandrer barna rundt i ødemarken, hvor de finner mat og må kjempe mot ville dyr. De havner i en flyktningeleir, hvor de blir sendt videre til Kansas City, Missouri i USA, hvor de får hjelp med å bli assimilert og tilpasset vestlig jobb-kultur. Samtidig er savnet etter søsteren som har havnet i Boston er tort.

Karismatiske Reese Witherspoon (kjent fra «Walk the Line» (2005)) gjør en fin rolle som Carrie, en frittalende, godhjertet hjelper med rotete privatliv. Det er interessant å merke seg at de sudanske skuespillerne i filmen selv har bakgrunn som flyktninger. Dramaet begynner sterkt, men midtveis stopper handlingen litt opp. Situasjonskomikken i møtet med Amerika lykkes ikke filmskaperen helt med. Siste halvtimen tar dramaet seg opp igjen.