Fem av dem går direkte videre til det nasjonale mesterskapet i januar.

– Mesterskapet er alvorlig nok, men også uhøytidelig og med en positiv ramme rundt, det skal være trygt og hyggelig, sier lederen for Ålesund kulturskole, Gro Dalen.

Rundt om landet skal ti regionmesterskap avvikles før det nasjonale mesterskapet. Pianisten Eirik Stave fra Ørsta er en av dem som er direkte kvalifisert. Han fremførte blant annet to stykker av Grieg og et av Beethoven.

– Dette er jo ungdommer som er dedikert til musikken sin. Det er ikke alltid de har så mange i nærmiljøet som har samme interesse. Vi har også en jury som gir tilbakemeldinger om hva som er bra og hva som det kan jobbes videre med, forteller Dalen.

Regionmesterskapet er for Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. Dette er femte gang det arrangeres en slik regional finale i Ålesund. Her kan du se mer om programmet og deltakerne (ekstern side)

– Det er ganske stor forskjell fra det første året til nå, jeg syns nivået har blitt høgere, de er mer fortrolig med formatet. I år syns jeg det var utrolig mye fint, sier Dalen og legger til at det jobbes veldig godt i kulturskolene.

– De får fine resultater. Det var kjekt å se spillegleden, sier hun.

Fem av de unge musikerne fikk 24 og 25 poeng og er direkte kvalifisert:

Florian Rademacher Krogsæter, althorn, fra Vestnes.Eirik Stave, piano, fra Ørsta.Andreas Eikrem, piano, fra Kristiansund.Arild Bjørkelo, slagverk, fra Gloppen.Ivaylo Ivanov, perkusjon/marimba, fra Kristiansund.