Anledningen var arrangementet Jul på sunnmørsk, denne gang det fjerde i rekka.

– Ja, du kan si det har blitt en tradisjon nå. For meg har det blitt slik at det ikke er ordentlig jul før denne konserten er over, og det ser ut til at mange er enige med meg, sa Siril Malmedal Hauge, rett før konserten startet.

På dialekt

Hun er en av fem profesjonelle musikere bak prosjektet Jul på sunnmørsk. De andre i bandet er Sondre Ferstad (gitar/munnspill), Kjetil Jerve (piano, vikar for i år), Martin Morland (bass) og Henrik Lødøen (trommer). Bandet består av musikere fra Sunnmøre som har en felles kjærlighet til jazz, Sunnmøre og julestemning.

Foto: Elisabeth Solvang.

Sammen tolker de gamle, nye, kjente og mindre kjente julesanger på klingende sunnmørsdialekt. Ellers i året jobber de med andre prosjekter.

Fikk pris

Jazzsirkelen benyttet anledningen til å dele ut Ungjazzprisen 2017. Den gikk, passende nok, til Siril Malmedal Hauge. Prisen består av en pengegave på 10.000 kroner og et diplom.

Ungjazzprisen 2017 Delt ut av Jazzsirkelens Kjell A. Standal til Siril Malmedal Hauge. Foto: Elisabeth Solvang.

I begrunnelse for årets pris står det blant annet at Siril Malmedal Hauge er ung og lovende, et talent utenom det vanlige.

Selv var Malmedal Hauge glad og rørt over prisen.

– Jazzsirkelen har alltid betydd mye for meg. Takket være den fikk jeg tidlig prøve meg på ulike scener i Ålesund, sa 24-åringen.

Sludd og regn og julestemning

Kanskje var prisen en ekstra motivasjon for å levere en fin konsert til det fullsatte publikummet i kafeen. I alle fall bød bandet opp til julestemning med tekster som både handlet om det fine og idylliske ved jula, men som også tok for seg fenomener som publikum kunne trekke på smilebåndet av, som "Det ekje snøv, det e sludd, det e regn".