Når Jugendteateret setter opp Putti Plutti Pott og julenissens skjegg, går det alltid godt til slutt, men underveis er det komplikasjoner.

– Å dra på Putti er for oss blitt en tradisjon som bringer oss på vei til god førjulsstemning. Kjekt at ungene koser seg, selv om de har sett stykket mange ganger før, og ikke lenger akkurat er smårollinger. Det er alltid noen små endringer i forestillingen som gjør at det fornyer seg litt.

Se smp.nos lunsjkonsert i videovinduet!

Mange med

Nesten hundre små og store er på scena i løpet av forestillingen, og i massescenene spesielt får en julestemning, og det en hel måned før jul. Forestillingen blir spilt i to perioder med to ulike besetninger. På premieren torsdag var det Benjamin Ekelund som spilte rollen som Putti. Han driver med flere fritidsaktiviteter, men er tydelig på hvorfor han liker å stå på scenen.

– Jeg liker det fordi jeg føler meg fri. Det er gøy, og jeg ønsker å fortsette med dette. Jeg var med i fjor også, men da var jeg en del av alle smånissene. Fordelen med å ha en rolle slik som jeg har nå, er at jeg og de som spiller familien har en egen garderobe. Det er bedre enn å holde på bak scena, sier han. Skuespillerne sine forhold på og bak scena, er en av grunnene til at forestillingen flyttes til Parken Kulturhus neste år.

Ikke skummelt

Klassekameratene til Benjamin fra Hatlane skole, Johannes og Marius, var fornøyde med innsatsen.

– Det er kult å se på Benjamin på scena, sier Johannes. Det er med flere fra klassen også, men de har ikke slike roller. På spørsmål fra kameratene om det ikke er skummelt å stå på scena, avfeier Benjamin det med et kontant nei, før han skynder seg opp for å gjøre seg klar etter pause.

I jakten på skjegget er ikke Putti redd, her med Benjamin Ekelund i hovedrollen.