- I fjor hadde vi 3500 mennesker innom, og i år satser vi på 4000 glade musikkentusiaster i alle aldre. Vi er veldig stolte over et program som topper alt vi har gjort før, sier leder i Ørskog Blues Club, Jo Even Tomren.

Årets hovedartist er den amerikanske blueslegenden  Junior Watson. På 80-tallet ble han gitaristene og bluesfolkets nye gitarguru med sin særegne stil og blanding av elementer fra blues, jazz, surf og latino, og har i flere tiår vært inspirasjonskilde og læremester for gitarister over hele verden.

Resten av programmet i Ørskoghallen lørdag består så langt av amerikanske Billy T Band med R&B, soul, rock og funk og Bill Troiani i front og svenskdanske Kokomo Kings, markedsført som et band med swamp pop, hillbilly og ekstatisk gospel, eller «rock n´roll før rock´n´roll ble født».

Kraftblues

Årets bluesfestival starter med Kraftblues på Kristi Himmelfartsdag, 29. mai. Det er et gratis og rusfritt familiearrangement på Gausneset, med Frank Bjørdal´s Blues Revenge som underholdning.

Fredag flytter festivalen inn i Ørskog samfunnshus. På plakaten står norske navn som Daniel Eriksen med deltablues og New Orleans-rytmer, Steinar Albrigtsen med Monika Nordli og ORBO, med rock, folk blues og country, og norske Hoodoo Hogs, et nystartet band med bluesmusikere fra Ålesund og Kristiansund inspirert av den elektriske bluesen fra slutten av 30- til 60-tallet.

- Flere navn kommer, i år planlegger vi fire dagers festival, fra 29. mai til 1. juni, med verdensnavn og kvalitet i alle ledd, lover blueskaptein Tomren.

Bildetekst: Den amerikanske gitarguruen Junior Watson skal på norgesturné, og kommer til Ørskog Bluesfest i Ørskoghallen lørdag 31. mai.