Deler av hele Sunnmøres popyndlinger i The Margarets, er igjen i studio for å spille inn plate. Av de fem medlemmene fra det oppløste bandet, er det tre igjen: Rune Berg, Ronnie M.A.G. Larsen og Alex Rinde.

Trioen har tatt navnet Giske - hvor deler av plateinnspillingen foregår i skrivende stund - og de håper å ha plata klar før jul.

Følg smp.no på Facebook

Ronnie Mag Larsen forteller at musikken befinner seg i det samme landskapet som det opprinnelige bandet, noe som sikkert vil glede gamle The Margarets-fans.

– Det var vokalist Alex og gitarist Rune som skreiv de fleste tekstene og melodiene til Margarets, så det er absolutt gjenkjennbart, forteller Larsen til smp.no.

Ukjente Margarets-låter

The Margarets ga ut fire plater og ble nominert til tre Spellemannpriser, solgte hele 50.000 album før de ble oppløst i 2011.

– Vi har en litt mer akustisk tilnærming og kanskje musikken har litt mer preg av folk, men det er fortsatt popmusikk. Samtidig har vi også leid inn musikere på instrumenter som trekkspill og orgel - og i dag blir det faktisk spilt inn noe med cello i studioet på Giske, forteller perkusjonisten.

På plata er det også et par gamle Margarets-låter som aldri ble spilt inn, men som får nytt liv på den kommende plata. Resten av musikken er lagd de to siste åra.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Har turnert som trio

Trioen har spilt over 200 konserter i regi av Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken siden The Margarets ble oppløst, så det burde ikke være noe i veien med samspillet.

Men med bosteder på Giske, Oslo og Filtvet på Hurum, har det vært en utfordring å få tid og rom til plateinnspilling.

– Rune ville dette så sterkt at han har reist opp til Alex på Sunnmøre. I halvannet år har han tatt sporadiske turer og nå begynner det virkelig å ta form. Vi har godfølelsen forklarer Larsen.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Tok navnet til barndomsøya

Bandnavnet Giske var helt naturlig, sier Larsen om barndomsøya til musikerne: – Det var her alt begynte og det er her vi fortsatt har de beste dagene. Forrige uka var Rune ute og tok opp lyder på øya. Hele plata er Giske, så for oss er dette perfekt, forteller han.

– Var det aktuelt å la The Margarets-navnet gjenoppstå?

– Nei. I The Margarets var vi fem personer som var sterkt knytta til hverandre, og alle var enig om å oppløse bandet. Vi følte ikke det var naturlig å ta det navnet nå, sier han.