Martin Helseth (22) ror sammen med Erik Solbakken i dobbeltsculler, og de tok seg rett til semifinalen etter et kontrollert løp.

– Vi endte på 2. plass i forsøksheatet, og de tre beste gikk rett videre til semifinalene. Der må vi bli blant de tre beste for å avansere, og jeg har god tro på finaleplass. Vi hadde nest beste tid av alle i forsøket, og jeg syntes vi rodde teknisk godt. Så jeg har troen, smiler han.

Det var kun Tyskland som kom foran den norske båten, og ingen i de andre heatene klarte å tukte tiden til Norge og Tyskland. Det tyder bra.

Møter eldre jenter

Lillesøster Thea på 20 år møter stort sett eldre konkurrenter i singlesculler for damer, men kom seg greit videre til kvartfinalene. Men Thea får det tøft der.

– I min klasse stiller det roere som kommer rett fra OL, og alle medaljevinnerne fra i fjor er fortsatt med. Jeg må nok ro mitt livs løp for å nå semifinalen, tror hun.

I oppsamlingsheatet endte hun på 3. plass.

– Jeg slet på siste tusen-meteren,  ikke minst med den sterke vinden som kom. Det høljeregnet under hele løpet, men tirsdag er det meldt bedre vær, heldigvis, sier hun.