– Jeg hadde slett ikke troa på NM-gull før start i den siste omgangen. Det som var klart var at jeg selv måtte kjøre prikkfritt og raskt, samtidig som flere andre måtte feile. Og begge deler skjedde!, smiler en fornøyd norgesmester.

I NM kjører samtlige tre omganger, der dårligste omgang blir strøket. Så legges tidene for de to beste omgangene sammen, og den som har brukt kortest tid, han vinner.

– I første omgang kjørte jeg omtrent uten bremser på forhjulene, og fikk sjølsagt en elendig tid. Vi fikk fikset bremsene til andre omgang, der jeg kjørte ok, men ikke mer. Så det fikk bære eller briste i finaleomgangen, og den satt veldig bra, sier karen fra Emblem.

Men selv om Egil visste at han hadde kjørt opp mot sitt beste, var det tre konkurrenter som starta etter ham, som kunne slå ham.

– Det ble noen lange minutter å stå der og vente, men alle tre gjorde feil. Og til slutt vant jeg med tre tideler til John B. Roligheten fra KNA Telemark. Bronsen gikk til Bjørnar Embre fra NAF Motorsport Hallingdal.Dette var det tredje NM- gullet til Lundanes, og hans 23. løp i autoslalåm denne sesongen.Og for en dag det ble for Lundanes-familien lørdag.

Egil Lundanes er nemlig søskenbarnet til Lars Roger Lundanes, faren til Olav Lundanes. Og mens Olav tok VM-gull i stafett lørdag, vant altså Egil NM-gull i autoslalåm.Lundanes kjører i klasse 2, for modifiserte biler, i sin gule Mini. I klasse 1 for standardbiler var bergenseren Harald Molvik helt suveren. Men på andreplass kom sykkylvingen Jan Rakottyai, populært kalt «Rakett-Jan».

Som også representerer NAF Motorsport Ålesund. Tredjeplassen gikk til Ben Andersen fra KNA Drammen.Dag Halkjelsvik i arrangørklubben var strålende fornøyd med arrangementet.

– Vi fryktet værkrise i NM da regnet høljet ned fredags- kvelden. Og jubelen var stor da lørdagen kom med sol og tørr bane. Da var suksessen sikret. Representanter fra bilsport-forbundet roste NM- arrangementet, og det var virkelig godt for oss å kunne vise nok en gang at vi kan dette med å arrangere store stevner, smiler Halkjelsvik.

Og senere på lørdagskvelden ble det stor og vellykket bankett i kuppelen på Fjellstua. Der blant andre Egil Lundanes ble hedret vel og lenge.