Oppdatert, torsdag kveld: Ørsta rykket ned etter drama. I løpet av 90 minutter vekslet Hareid og Norborg om nedrykk, men det endte med Ørsta til slutt. Alle tre lagene vant, men Ørsta fikk ett poeng mindre. Norborg og Hareid avsluttet sesongen med 29 poeng. Ørsta endte på 28 poeng, noe som ikke var nok.

Stranda, Skodje og Valder har allerede rykket ned.

NB: Smp.no kommer med mer fra 4. divisjon i løpet av kvelden.

Forhånddsak

Foran årets siste serierunde står den siste nedrykksplassen mellom Norborg, Hareid og Ørsta.

Med sine 26 poeng – og bedre målforskjell enn konkurrentene – ligger Hareid best an før den siste serierunden. Hareid har dessuten igjen nest sist plasserte Skodje på hjemmebane.

Tøffeste kampen

Norborg har også 26 poeng, men har definitivt igjen den tøffeste kampen: Godøy på bortebane. Trolig må Norborg vinne denne. Ørsta – med 25 poeng – har nemlig igjen tabelljumbo Stranda på hjemmebane.Tar Ørsta ett poeng mer enn Norborg, vil de klatre forbi dem på målforskjell.

Må vinne

Norborg-veteran Kristian Søviknes innser at de trolig må vinne på Godøya om det skal bli fornyet 4. divisjonskontrakt.

– Ørsta og Hareid vinner nok sine kamper greit, så vi må nok ut på Godøya for å ta tre poeng. Utgangspunktet er dermed tøft, men vi har troa på at ungt pågangsmot og litt rutine skal holde til fornyet kontrakt, sier Søviknes.

Dramatikk

Han spår dramatikk i kveld.

– Det er alltid kjekt å spille kamper som betyr noe, men nedrykksdramaet skulle man gjerne vært foruten. Det blir nok en del nerver og frykt involvert. Det kan påvirke kampene, sier Søviknes.

I tillegg til de tre oppgjørene som inkluderer nedrykksdramaet, spilles Valder – SIF, Larsnes/Gursken – Langevåg og Emblem – Sykkylven i kveld.