Etter 18 år i hovedstaden har Kristian Skorgevik flytta hjem til Ålesund der han har bosatt seg sammen med sin forloveden Anne-Marthe Blindheim og sønnen Elias.

På Aalesunds Roklubs generalforsamling nylig ble han valgt inn som den nye rosjefen og vil dermed ha hovedansvaret for den sportslige satsinga i en klubb med rike tradisjoner.

Kristian har sjøl vært en markant utøver i AaRK, med en rekke sterke prestasjoner, både nasjonalt og internasjonalt. Han var reserve til OL i Sydney i 2000 og har sølv- og bronsemedalje fra U23-VM i toer uten styrmann i båt med storebror Øyvind (44).

Pappapermisjon

– Vi flytta tilbake i fjor til Ålesund siden jeg har drømt om komme tilbake. Nå passet det å ta dette steget. Jeg vil beholde jobben min i Adecco og pendle mellom Oslo og Ålesund. For tida har jeg pappapermisjon, forteller Kristian Skorgevik som koser seg i disse dagene sammen med sønnen Elias.

Etter endt karriere som aktiv var Kristian assisterende landslagstrener fram mot OL i Athen i 2004 der Olaf Tufte blant annet tok gull. Da jobbet Skorgevik tett mot hovedtrener Tore Øvrebø, som nå er toppidrettssjef hos Olympiatoppen. Skorgevik har sjøl utdannelse fra Idrettshøgskolen.

– Jeg hadde også ansvaret for roerne på damelandslaget og var siden U23-landslagstrener. Da fulgte jeg blant annet opp Are Strandli og Kristoffer Brun, sier Skorgevik om to av verdens beste lettvektsroere. Strandli og Brun tok bronse i årets Rio-OL i dobbeltsculler.

Etter det Sunnmørsposten erfarer har det vært noe uro innad i Aalesunds Roklub de senere åra, men klubben håper nå at ansettelsen av rutinerte Kristian Skorgevik skal ha en samlende effekt.

– Hvilke sportslige ambisjoner har du nedtegnet for 2017?

– Det har vi ikke snakket om. Jeg er såpass ny i jobben at jeg ved årsskiftet vil sette meg ned å se på hvilke utøvere vi har og hvordan de satser. Og legge opp ambisjonsnivå deretter. I AaRK skal det være plass til alle; om du er på landslaget eller på mosjonsnivå, sier Kristian Skorgevik. Klubben har solid bredde, også på veterannivå.

Helseth perset

Av dem som satser aller mest er Martin Helseth. Han er svært fornøyd med ansettelsen av Kristian Skorgevik. Helseth er AaRKs nye ess med to sølv fra U23-VM de to siste åra. Nå håper han å ta steget inn på elitelandslaget.

Perset Martin Helseth med oppløftende fysisk test i forrige uke.

– Jeg har fått positive signaler fram til nå og håper å etablere meg blant de beste. Etter testen i uke 2 blir landslagene klare. Det store målet neste år blir VM i Florida, sier Martin Helseth som var veldig nær å komme til OL i Rio i singelsculler.

– Jeg ønsker å sitte i den båten som går raskest, legger 22-åringen til. Han var lenge inne på tanken å satse hardest i singelsculler, men vil være lojal mot det landslagstrenerne bestemmer for 2017.

Martin Helseth med oppløftende fysisk test i forrige uke. Foto: Jarle Mordal