– Interessen for å bli aktiv medlem hos oss er fortsatt svært stor, sier Ronny Eidsvik. Han er klubbens hovedinstruktør og har den høyeste graden av sort belte i klubben. De har rundt 300 medlemmer.

– Vi hadde tatt inn enda flere om vi hadde større trenerkapasitet. Men vi har hele fem barneparti i klubben, hver på 30 barn. Totalt sett er det 220 barn og ungdommer som trener hos oss, sier Eidsvik videre.

Hva rører seg i idretten på Nordvestlandet? Les mer om lokal sport

Tre kriterier

– I vår klubb legger vi hovedvekt på tre kriterier; kvalitet, trygghet og etikk, påpeker hovedinstruktøren.

Sjøl om de har hele 24 instruktører, skal de utdanne enda flere for å kunne ekspandere videre.

– Vi kunne nok hatt 5–600 aktive medlemmer om vi hadde hatt kapasitet på trenersiden og nok halltid, sier Eidsvik.

Sist helg var han dommer under norgesmesterskapet for ungdom, junior og senior som ble arrangert i Haukelandshallen i Bergen.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

Tok 14 medaljer i NM

–Det var et rekordstort NM med 550 deltakere der vi kapret 14 medaljer. Det er vi svært fornøyd med, sier Brede Jensen. Han var en av fem såkalte «coacher» fra Ålesund Taekwon-Do-Klubb som bisto sine aktive under mesterskapet.

To gullmedaljer ble med hjem til Ålesund, begge tatt i grenen mønster der utøverne går mot en innbilt motstander. 17-årige Alexander Gjerstad Heggem tok gull i eldre junior blått belte.

Glad vinner Aline De Aquino fra Ålesund Taekwon-Do-Klubb tok gull i en veteranklasse under NM.

Også edleste valør på medaljen til Aline De Aguino (36) som vant i klassen for veteraner damer for blått og rødt belte.

Øvrige medaljevinnere fra Ålesund ble:

Annabel Haram i senior sparring blått og rødt belte (sølv og bronse), Elisa Hansen i junior mønster og sparring blått og rødt (sølv og bronse), Kristiane Solheim Sørgård i yngre junior mønster og sparring blått og rødt belte (sølv og bronse), Regine Vidnes junior damer sparring (sølv), Marius Folkestad Fredriksen i yngre junior sparring blått og rødt belte (sølv), Lina Roaldsnes i yngre junior sparring blått og rødt belte, Håkon Høgsberg Hovstein senior mønster rødt belte (sølv), Julia Pater Walderhaug i yngre junior sparring blått og rødt belte (bronse) og Knut Erik Ness i yngre junior mønster rødt belte (bronse).