Ifølge avisa Nordre i Haram ble det alvorlig oppstyr i Brattvåg-ledelsen da assistenttrener Rikard Vestre i et intervju med Nordre sa følgende: «Det er ingen løyndom at pengemotivet kanskje er vel så sterkt som det sportslege for å spele i Brattvåg. Ein kan tene bra med pengar her», skal Vestre ha sagt i avisa 3. oktober.

Lav takhøyde

– Hvis takhøyden er så lav i klubben min, så blir man jo redd for å uttale seg offentlig om noe som helst. Jeg satte vel kun ord på noe som mange her inne går og prater om, mener han.

Nå har Rikard Vestre takket ja til jobben som hovedtrener for 3. divisjonsklubben Mosjøen i Nordland, en jobb han ser fram til.

– Men dersom Brattvåg virkelig ønsket meg som Per Gidlunds arvtaker, så hadde de jo kunnet gi meg et kontraktsforslag før jeg satte meg på flyet til Mosjøen. Men det skjedde aldri. De er fortsatt ikke ferdige med denne trener-prosessen, som har tatt tre uker lengre enn det jeg fikk beskjed om for en tid tilbake, sier Vestre.

Svenskene forsvant

Men det er det altså ikke lov å si høyt uten at det kan få konsekvenser, ifølge Rikard Vestre.

– Har aldri sagt

Men sportslig leder Ole Petter Aarsund sier at han aldri har sagt til Vestre at han opprinnelig var det klare førstevalget som ny trener.

– Etter Rikards utspill i Nordre sa jeg til ham at han gikk fra å være en klar kandidat til å ikke være en fullt så klar kandidat til trenerjobben. Jeg mente – og mener – at hans uttalelser i Nordre var uklokt av ham, og det sa jeg til ham. Han sparket i alle retninger, og kritikken rammet både klubb, Per Gidlund, spillerne og meg som sportslig leder. Noe som ikke føles som fortjent, sier Aarsund, som også kan bekrefte at styret i BIL Fotball hadde Vestres uttalelser på agendaen i et styremøte.

Les flere saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

Hadde ikke konkludert

Aarsund sier dette om hvorfor Brattvåg ikke tilbød Vestre trenerjobben innen han svarte ja til Mosjøen:

– Da Rikard svarte ja til Mosjøen, hadde vi ikke konkludert med hvem vi ville gå for som ny hovedtrener. Men jeg kan bekrefte at vår trener-innstilling nå er ferdig, og er videresendt til fotballstyret som skal gå videre med saka. Jeg vil tro at mye er avklart i løpet av denne uka, sier Aarsund.