Før jul vil nemlig hele 16,9 millioner kroner ta vegen til klubbkontoene rundt i fylket. Bakgrunnen er en forenklet kompensasjonsordning for moms som Norges Idrettsforbund og Staten har framforhandlet. Til glede for de fleste idrettslag i landet.

– For idretten er denne ordningen viktig og den gir også etter hvert bra uttelling. Sjølsagt er det de største klubbene som får mest, men veldig mange får litt, opplyser han.

Blindheim topper

På Sunnmøre er det Blindheim som får mest med 442.000 kroner, AaFK får 417.000. Største potten i Møre og Romsdal går til Molde FK med 647.000.

Men det er også mindre idrettslag som ikke får de store summene.

I bunnen av lista finner vi Sykkylven Sykleklubb, som får den nette sum av 5 kroner inn på kontoen i kompensasjon! Barstadvik IL slår vel heller ikke stiften av kompensasjonen på 165 kroner.

– Akkurat nok til ei julestjerne, smiler Sæter.

– Her gjelder det altså at klubbene må «gidde» å rapportere inn sine regnskapstall for året, altså hvor mange penger de totalt bruker på klubbdrifta. Det er kun ett tall som skal rapporteres inn, og dette gjøres på nettet. Men likevel ser vi at enkelte idrettslag ikke tar seg tid til å gjøre dette, og dermed går de glipp av et velkomment tilskudd til klubbkassa. Og det synes vi er merkelig, sier Sæter.

Dette er penger som går rett fra statskassa til idretten, årets ordning gir totalt 481 millioner kroner til norske idrettslag.