– Jeg må si at det er veldig hyggelig å bli nominert til Idrettsgallaen. Og sjølsagt hadde det vært kjekt å vinne en pris. Men det er mange gode utøvere i klassen der jeg er nominert.

Sier en alltid positiv Karsten Warholm til Sunnmørsposten.

20-åringen fra Dimna IL er en av fire toppidrettsnavn fra Nordvestlandet som er nominert foran Idrettsgallaen på Hamar.

Warholm er nominert i kategorien «Årets gjennombrudd» der han konkurrerer mot Filip Ingebrigtsen (friidrett), Emil Iversen (langrenn), Marcus Kleveland (snøbrett), Marte Olsbu (skiskyting) og Silje Waade (håndball).

Warholm på juleferie i Ulsteinvik

– Drar du til Hamar, Karsten?

– Ja, trolig blir det rett fra juleferie hjemme i Ulsteinvik til Idrettsgallaen, sier unggutten. Som i går ettermiddag kom hjem for å ferie jula sammen med familien. Karsten skal koble av på hjemmebane, men vil ta noen økter i Ulsteinhallen.

Bø kan bli «Årets navn»

Johannes Thingnes Bø er nominert i to kategorier; både som «Årets navn» og «Årets mannlige utøver».

VM-gull Olav Lundanes tok to gullmedaljer og ei sølvmedalje i VM.

Ålesunderen Olav Lundanes har også hatt et fantastisk år, trolig hans beste i en innholdsrik karriere.

Han var veldig nær å sikre seg tre (!) gullmedaljer under verdensmesterskapet i svenske Strømstad. Det ble to gull på Lundanes; på langdistansen og stafetten, samt sølvmedalje på mellomdistansen. Lundanes er nominert i kategorien «Årets mannlige utøver».

I alpintoppen Nina Løseth har etablert seg i verdenstoppen i slalåm og storslalåm. Hun er nominert i kategorien «Årets kvinnelige utøver» foran Idrettsgallaen.

Nina Løseth, også fra Ålesund, har hatt en sterkt sportslig 2016. Hun har stabilisert seg i verdenstoppen i alpint; både i slalåm og storslalåm og er nominert som en av sju utøvere i kategorien «Årets kvinnelige utøver». Det er også Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden.