– I et ett toårsperspektiv er det en liten drøm om å kunne delta i europamesterskapet 2018. Den beste sjansen vil jeg trolig ha på 800 meter, sier Andersen.

Som overbeviste under innendørs-NM i Ulsteinhallen sist helg. Der ble det gull på 800 meter og bronse på 1500 meter. Mens 800-meteren gikk rolig i starten, var det høyt tempo på 1500 meter der Ådne senket sin personlige rekord med nær seks (!) sekunder til 3.50,88.

Kommende lørdag får 23-åringen, som kommer fra Hareid men løper for Dimna IL, sin debut for det norske friidrettslandslaget.

Gulløpet på 800 meter i Ulsteinhallen ga Ådne en sikker plass på distansen under nordisk mesterskap individuelt og nordisk landskamp i finske Tampere lørdag.

– Av påmeldingslista ser jeg at de andre i feltet har personlige rekorder ned på 1.46-1.48. Sjøl har jeg «pers» på 1.52. Men jeg vil ikke stille opp der kun for å sikre ett poeng, jeg kommer til å satse det jeg makter.

Sier Ådne som endelig har hatt en skadefri høst og vinter. Det er lenge siden.

Tretthetsbrudd

– Jeg slet tidligere med et tretthetsbrudd i ankelen. Det har heldigvis blitt mye bedre, sjøl om jeg kan kjenne litt. Det er skremmende hvis det skulle komme tilbake, men nå kan jeg trene for fullt, sier hareidsdølen som bor i Oslo og studerer ved Høgskolen i hovedstaden.

– Du har vært på høydeopphold i vinter?

For å ha muligheter til disse turene rent økonomisk har han jobb på en sportsbutikk. Samt at han får litt støtte av Dimna IL til dekning av trenerhjelp. Andersen har Atle Karlstad som trener, sammen med drøye ti løpere fra det gode løpsmiljøet i Ull/Kisa.

Etter løpet under den nordiske landskampen, retter Ådne fokus mot utendørssesongen.

To drømmemål

– Hva kan du prestere av tider på 800 og 1500 m i sommer?

– Jeg har et drømmemål om 3.45 på 1500 meter, sjøl om det blir knalltøft. På 800 meter håper jeg å bryte grensa på 1.50 minutt. Sier en offensiv Ådne Andersen, inspirert av å endelig ha fått vært skadefri og langt på vei lagt et optimalt treningsgrunnlag i høst og så langt i vinter. Gullmedaljen under NM på hjemmebane sist søndag er sjølsagt også en solid motivasjonsfaktor for den sympatiske 23-åringen.

Warholm på hekk og stafett

Han deler leilighet i Oslo med to andre Dimna-gutter; Henrik Overvåg og Karsten Warholm.

– Karsten er jo helt utrolig, sier en imponert klubbkollega.

STAFETT OG HEKK Karsten Warholm deltar også i landskampen der han løper en stafettetappe på 300 meter, samt 300 meter hekk i en øvelse utenfor landskampen.

Under NM slo Warholm til med Europas beste tid på 400 meter og nest best i verden så langt i 2017 da han satte norsk rekord med 45,96 sekunder.

Under landskampen lørdag skal Warholm løpe en etappe på stafetten over 4 x 300 meter, samt at han deltar på 300 meter hekk. Denne øvelsen inngår ikke i nordisk eller landskampen.

Gunstig test på hekk

At Warholm løper 300 m hekk er sjølsagt med tanke på at 400 m hekk er distansen han satser utendørs.

Der han i 2016 forbedret den norske rekorden en rekke ganger og endte opp med utrolige 48,49 da han vant sitt forsøksheat under OL i Rio.